Нове Savage Gear и Prologic машинице

profile.png

 

 

 

 

 

 

 

текст: Драган Милошевић

Сама брзина и размери планираног лансирања вероватно ће изазвати удар у читавом сектору овог дела риболовачке опреме. Свендсен Спорт тренутно припрема своје продајне тимове и тражи од њих да се припреме за прве испоруке овлашћеним трговцима већ у септембру. Још машиница ће бити лансирано у јануару 2022. Озбиљност овог потеза наглашена је Свендсеновим великим улагањем у сопствене алате, што значи да су сви делови свих машиница у новом асортиману дизајнирани и произведени према Свендсеновим спецификацијама.

 PROLOGIC MAŠINICE.jpg

Покрет који је осмишљен да створи сеизмички шок у трговини и осигура осетно померање терена под тржишним лидерима у сектору машиница за риболов, Свендсен подржава лансирање са далекосежном и „водећом у индустрији“ маркетиншком кампањом коју води бивши извршни директор маркетинга из Феррарија и Масератија. Његова промотивна кампања најдетаљнији је маркетиншки план који је Свендсен Спорт икада спровео. У његовом средишту биће фокус на посебности машиница или "немогуће копирати"  - и посебно развијеном мазиву под називом Дура Греасе и Дура Оил за које се каже да надмашује све сличне производе и осигурава да нове машинице Savage Gear и Prologic савршено функционишу чак и у најхладнијим условима.

 SAVAGE GEAR SG4.jpg

Директор за производе, куповину и продају и маркетинг Свендсен Спорта,  Thomas Sanotra је потврдио проширење амбиција компаније у овом сектору, рекавши: „Улазимо на тржиште машиница пуном снагом наша два најмоћнија бренда и то управо радимо." Санотра је додао: „Ово је велики, храбар и одлучан потез. Потез по којем смо познати и очекујемо да ће изазвати тренутни и драматичан помак у овом сектору. То је највећи појединачни пројекат у нашој историји. Наши купци и наши конкуренти - знају да Свендсен Спорт има способности да производи, испоручује, продаје иновативне нове приборе и опрему и могу очекивати да ћемо уложити сву своју снагу на тржишту машиница, већ од првог дана. Имамо потпуно знање о производима да снажно уздрмамо тржиште и захваљујући шеми “Preferred Partner” за трговце на мало, могућност да помогнемо нашим сарадницима да повећају продају у продавницама. “Наравно, и наши малопродајни партнери знају да могу да очекују добре марже на нашим производима. Мислимо да ће то бити освежавајућа промена на тржишту машиница у којој је последњих година доминирало неколицина већих играча који су смањили трговачку маржу на минимум. Обезбедили смо све да машинице из  Savage Gear-а и Prologic-а изађу из продавница и испоручимо новац право у џепове продаваца."

SAVAGE GEAR SG6.jpg

Санотра је додао да није било боље време за Свендсен Спорт да уђе у сектор машиница. „Тржиште већ годинама мирује а ми у Свендсену имамо репутацију да потресамо и померамо ствари. То смо учинили у сектору вештачких мамаца и штапова и верујемо да исто можемо учинити и са машиницама. Ово је прави тренутак да наша два највећа бренда имају своје машинице. Имају велике и лојалне базе обожавалаца који то желе. То је огроман корак, али логичан. Знамо да је он исправан." Под вођством шефа развоја производа, Робертом Валкенеером, дизајнерски тим Свендсен -а створио је низ машиница који нуде модерне функције по веома приступачним ценама. Дура Греасе мења игру. Додаје Санотра: „То је оно што се истиче. Недоследност карактеристика и понашања масти када се охлади већ деценијама је познат проблем. Уложили смо велика средства, време и новац у стварање нове масти са радном температуром између -30 ° Ц и 160 ° Ц. То је велико побољшање перформанси. Дура Греасе је подигао машинице на нови ниво и само ми то имамо.”

SAVAGE GEAR SGS6.jpg

Валкенеер додаје да је опсежно тестирање било кључно. „Тестирање се одвијало широм света и у разним условима. Имали смо десетине професионалаца који су тестирали ове машинице до њихових апсолутних граница, сат по сат, дан за даном, недељу за недељом. "Огромну европску маркетиншку кампању за машинице предводиће  Theis Gronemann, страствени риболовац који се Свендсену придружио из аутомобилске индустрије још у новембру 2020. Користећи технике развијене за промоцију врхунских марки аутомобила,  Gronemann је створио четворофазну кампању која „почиње велико и од тада се гради сама“. Санотра каже: „Са  Theis-om у тиму успели смо да развијемо наше главне маркетиншке стратегије, посебно како користимо наше професионално особље. Помаже нам да подигнемо маркетинг у нашој индустрији на потпуно нови ниво. " Санотра је наставио: „Намеравамо да привучемо пажњу потрошача од самог почетка, али да онда задржимо замах. То је кључ. Врло често, кампање почињу велике, али затим нестају. То неће бити случај са нашим машиницама. Покренућемо интересовање, створити свест, испричати причу о њима у целости и месецима наставити локално да гурамо како би сви нови модели просто излетели из продавница.”

SAVAGE GEAR SGS8.jpg

Снажни маркетиншки напори протежу се на постизање доминантног утицаја у свакој продавници. Санотра каже: „Нико неће моћи да занемари нове  Savage Gear и Prologic машинице у продавницама. Под вођством менаџера маркетинга за међународну трговину,  Ken Bloch-Frederiksenom, развили смо низ привлачних и снажно брендираних реклама, банера и постера, а тзв. “Display Deluxe”, даје продавцима потпуну флексибилност да представе машинице у својим продавницама. Они су врло функционални и имају велики утицај у маркетингу." Санотра је додао : „Изузетно сам срећан што сада имамо потпуну контролу над ланцем снабдевања у свим нашим производним линијама. Машинице су већ годинама категорија за коју смо се надали да ћемо је даље развијати, а уз потпуну контролу над ланцем снабдевања сада ћемо машиницама пружити прави Свендсен третман који трговци знају и верују му. Ово ће бити нови индустријски стандард за развој, маркетинг и продају машиница за риболов, и он почиње за неколико недеља!".

Tagovi

Komentari (0)