Нове Ластине линије повезале грочанска села

 

nove linije.jpg 

На територији градске општине Гроцка данас су уведе  нове аутобуске линије   саобраћајног предузећа „Ласта“.

Наиме линија 350 саобраћа на потесу Живковац – Умчари-Дражањ-Умчари-Пударци-Камендол-Брестовик-Камендол-Пударци-Умчари –Живковац,  а линија 467 на потесу Врчин ( од авалског пута), Заклопача – Гроцка- Брестовик-Камендол- Пударци (Илински крај) – Бегаљица- Гроцка-Заклопача-Врчин, док  линија  365  саобраћа на потесу Гроцка-Умчари-Младеновац од 1. марта .

Увођењем ове три нове  Ластине линије  биће повезана   најудаљенија грочанска села са Гроцком и Београдом, али и Смедеревом и Младеновцем.

Данас је организована пробна вожња ових линија уз присуство председника градске општине Гроцка Драгољуба Симоновића,  секретара Секретаријата за јавни превоз  Угљеше Митровића, директора СП „Ласта“ Вељка Вукобратовића и директора сабраћаја Ненада Ивановић, као и остало руководство општине Гроцка.   Они су се возили линијом 467 од Врчина до Пудараца, уз присуство грађана.

По доласку у Пударце председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и директора СП „Ласта“ Вељка Вукобратовића дали су изјаве за медије.

Како је истакао председник Симоновић, оно што је обећено грађанима је испуњено , тако да је за  становнике  ових седам насеља коначно решен проблем аутобуског превоза.  На реализацији овог прјекта, радило се годину дана, јер је предуслов био да деонице пута којима пролазе  аутобуске линије буду асфалтиране и тај предуслов смо уз велику помоћ и допринос  Владе Републике Србије и Града Београда испунили.

  • Реакције људи су изузетно позитивне, јер  слободно могу рећи да су ова насеља била одсечена од осталог дела општине. Као на пример Живковац, који је деценијама био маргинализован, јер кажу село је мало има само 350 људи, а нама није битан број становника, већ тежимо да свим грађанима без обзира у ком делу општине живе обезбедимо подједнаке услове за живот, рекао је председник Симоновић, додајући да је изузетно поносан шо је овај пројекат реализован.

Симоновић је објаснио да је прва нова линија повезала Врчин, Заклопачу, Брестовик, Камендол, Пударце, Бегаљицу и Гроцку, друга линија Дражањ, Умчаре, Живковац, Пударце са Илинским крајем, Камендол и Брестовик – што је веза за Смедерево и трећа линија Гроцку, Брестовик, Камендол, Пударце, Илински крај, Умчаре, Држањ, Шепшин и Младеновац.

Председник Симоновић нагласио је да очекује да проблема неће бити из неколико практичних разлога. Први разлог је то што ће општина Гроцка свакодневно пратити и контролисати ситуацију на терену, други разлог је  то што је циљ директора „Ласте“, да ово предузеће грађанима представи у најбољем светлу, а трећи и најважнији разлог је што је ово реализовано на обострано задовољсто грађана и  представника локалне самоуправе.

Говорећи  о увођењу још додатних  линија, рекао је се у априлу може очекивати увођење линије која ће саобраћати  Винча- Лештане- Раковица, а викендом и до бувљака на Бубањ Потоку и до ИКЕЕ. Такође, настојаћемо да по завршетку санације пута који повезује Драажањ и Мали Пожаревац, размотримо могућност линије до Сопота.

Директор Ласте Вукобратовић је рекао да су повезана грочанска села захваљујући председнику општине Гроцка и том предузећу.

„Цео овај посао Ласта подржава и трудићемо се да то не буде само предизборна кампања“.

Како је рекао, поласци постојеће мреже Ластиних линија ће остати иста, а на новим линијама ће поласци бити на сваких до 30 или 40 минута.

Вукобратовић је додао да ће Ласта бити фирма на понос државе, шта год да се са њом буде дешавало.

 

Tagovi

Komentari (0)