Нове четири медаље за наш млади Тим Србиjа у Марибору

Петог такмичарског дана XVII Летњег Европског олимпиjског фестивала младих у Марибору, наши спортисти наставили су са осваjањем медаља. За то су данас били задужени атлетичари, баскеташи и пливачи. Атлетичар Алдин Ћатовић окитио се наjсjаjниjим одличjем, баскеташи су освоjили сребрну медаљу, док су атлетичарка Мина Станковић и мушка штафета у пливању освоjили бронзу.

 Aldin-Catovic-zlato.jpg

Алдин Ћатовић

Атлетичар Алдин Ћатовић jе финалну трку на 3000м истрчао у времену 8:21.43 и тако освоjио прво место и другу златну медаљу за Србиjу на овом такмичењу.

Трка jе била феноменална, за ово сам се спремао веома дуго, а сав труд се исплатио. Донео сам одлуку да на овом такмичењу трчим на 3000м и драго ми jе што сам узео златну медаљу у овоj дисциплини, веома сам срећан“.

 Basketasi-srebro.jpg

Наши баскеташи у саставу Игор Jокић, Лука Димитриjевић, Лука Пуповац и Илиjа Петровић освоjили су сребрну медаљу на ЕYОФ-у у Марибору пошто су у финалу изгубили од репрезентациjе Немачке. На путу до одличjа, остварили су пет убедљивих победа. У групноj фази такмичења савладали су екипе Грчке, Шваjцарске и Летониjе, потом су у четвртфиналу победили Украjину резултатом 21:14, док су у полуфиналу били бољи од Француске са 21:16.

Пре свега, честитке момцима на оствареном циљу, сребрна медаља на ЕYОФ-у jе велики успех. Остаjе жал увек када се изгуби финале, али момци су прешли озбиљан пут. Ова генерациjа jе показала да може да игра на наjвишем нивоу и да можемо да рачунамо на њих и касниjе за сениорски баскет“, изjавио jе селектор наше младе 3×3 репрезентациjе Ненад Карановић.

 Mina-Stankovic-bronza.jpg

Мина Станковић

Атлетичарка Мина Станковић окитила се бронзаним одличjем пошто jе у финалноj трци на 5000м брзим ходом заузела треће место са временом 22:48.30, чиме jе оборила и лични рекорд.

Трка jе била изузетно jака, од почетка сам држала неки своj ритам, и када сам осетила да могу да убрзам, убрзала сам, што jе углавном пресудило да узмем медаљу. Jако сам срећна, знам да сам много радила на томе и сав труд се исплатио“. 

 Muska-plivacka-stafeta.jpg

Мушка штафета у пливању 4×100 мешовитим стилом у саставу Jустин Цветков, Страхиња Станчул, Немања Максић и Лука Jовановић испливала jе финалну трку у времену 3:47.07 и тако донела осму медаљу нашем тиму у Марибору. 

Ово jе за мене трећа медаља са ЕYОФ-а, рачунаjући и претходни ЕYОФ, што jе заиста леп начин да завршим своj наступ на овом такмичењу. Надам се да ће у будућности бити jош медаља и лепих успеха“, изjавио jе Jустин Цветков.

Атлетичар Небоjша Илић освоjио jе 6. место у финалу трке 400м препоне са личном рекордом 53.76, док jе Стела Ћук у финалу троскока заузела 9. позициjу са резултатом 12.07.

Пливач Немања Максић заузео jе 7. место у финалу трке на 100м делфин стилом са временом 55.37.

Лена Jовановић освоjила jе прво место у своjоj квалификационоj групи и 33. место у укупном пласману у трци на 50м слободним стилом са резултатом 28.05. 

Катарина Ћоровић заузела jе 8. позициjу у групи и 15. место укупно са временом 9:31.22.

Одбоjкаши су у борби за пласман од 5. до 8. места изгубили од репрезентациjе Словениjе резултатом 2:3 у сетовима.

Џудиста Никола Ћировић изгубио jе у првоj борби тежинске категориjе до 90кг од противника из Француске Гаjе Зонтага, док jе Матеjа Бороjевић у категориjи преко 90кг поражен од стране такмичара из Естониjе, Марека Адриана Маесака.

Комплетан распоред такмичења и наступа наших спортиста за суботу, 29. jул, можете пронаћи на линку – хттпс://окс.орг.рс/календар-такмицења-теамсербиа-29-jул-2023-еyоф-марибор/

 

Tagovi

Komentari (0)