Нова тура Музичких разговора у Филхармониjи

 

 snjeza pavicevic.JPG

 

Након велике популарности дневних концерата – „Музичких разговора са Габриjелом Фелцом“ у прошлоj сезони, Филхармониjа jе заказала нових пет „рандевуа“ на коjима публика може jош ближе да упозна шефа-диригента, а и музичаре из оркестра. Први у низу кратких и неформалних концертних сусрета, заказан jе за среду 31. октобра у 14:00у Сали Филхармониjе,када ће Фелц свирати и разговарати са флаутисткињом Сњежаном Павићевић.

Шеф-диригент Габриjел Фелц, иначе и дипломирани пиjаниста, шармантни jе „домаћин“ специjалних дневних концерата, а ове среде пратиће на клавируколегиницу из оркестра и водити разговор у коме ће Сњежа открити броjне поjединости свог специфичног инструмента – пиколо флауте.Поред тога што ће моћи да чуjе њен разнолики звук у делима Пуланка, Рахмањинова и Галиjа, публика ће имати прилику и да пита музичаре све што jе интересуjе.

Музички разговори су настали управо као инициjатива Габриjела Фелца да се на што присниjи и директниjи начин повеже са публиком коjа ће бити и на самоj бини око извођача. Пет малих концерата нуде одушак од дневних активности, а ако jе судити према прошлогодишњим искуствима, публику очекуjе пуно забаве, корисних одговора али и чувених музичких вицева. Улаз на ове концерте jе бесплатан.

 

Tagovi

Komentari (0)