Нова опрема у ДЗ "Вељко Влаховић”

 

 ginekoloski-sto.JPG

Управа за капитална улагања АП Војводине издвојила је скоро 500.000 динара за куповину гинеколошког стола за Службу за здравствену заштиту жена у Дому здравља "Вељко Влаховић". Прецизније, укупно издвајање Управе за капитална улагања износи милион динара, а друга половина суме биће утрошена за куповину специјалног офтамолошког апарата.

"Определили смо добијени новац за две службе, гинеколошку и Службу медицине рада. На гинекологији је био неопходан нови сто за прегледе, јер је последњи пут сто купљен пре више од 20 година. Имамо намеру да проширимо активности Службе медицине рада на обављање превентивних прегледа и неопходан нам је био апарат помоћу којег се утврђује ширина видног поља и друге функције ока. У наредном периоду очекујемо да ће нам и овај апарат стићи", рекла је др Јасмина Асси, директорка ДЗ "Вељко Влаховић".

У овом пројекту на конкурс Управе за капитална улагања АП Војводине аплицирала је општина Врбас, која је искористила прилику да у сарадњи са здравственом установом, обезбеди средства за опремање.

 

Tagovi

Komentari (0)