Нова фасада и кров на Економско - трговинској школи у Старој Пазови

Нова фасада и кров на Економско – трговинској школи резултат су двогодишњег пројекта, који је подржало Министарство просвете и Општина Стара Пазова.

Ekonomska skola.jpg

Вредност инвестиције је више од 13 милиона динара а све је рађено у циљу побољшања енергетске ефикасности, тј. уштеде струје и грејања. Владимир Маринков, директор ЕТШ „Вук Караџић“ каже да се на фасади и крову ништа није радило практично од изградње комплекса средњошколског центра средином седамдесетих година прошлог века и да ће школа сада лепше изгледати а кров више неће прокишњавати.

Како би се енергетска ефикасност довела на виши ниво, и Покрајинска влада је у протеклом периоду издвајала значајна средства за ове намене, те је тако ова образуована установа једна од 23 у Војводини у којој је постављена штедљива расвета. Постављење лед расвете у 16 учионица, која вреди око 3,5 милиона, а поред покрајинске владе, помогла је и Општина Стара Пазова јер је по речима председника општине Ђорђа Радиновића, циљ да у локалним средњим школама буде уписано што више ученика и зато им локална самоуправа обезбеђује што боље просторне услове.

Економско-трговинска школа у Старој Пазови са новом фасадом и расветом у згради спремно дочекује нову школску годину, у којој ће имати око 600 ученика.

Tagovi

Komentari (0)