Ниш: У Ноћи музеjа концерт „Бисери класичне музике“ и изложба „О – слободи УМ“

У оквиру програма Ноћи музеjа, у суботу 18.05.2019. године, Народно позориште Ниш у сарадњи са Универзитетом Метрополитан, организуjе изложбу под називом „О – слободи УМ“, чиjе jе отварање у 16 сати а затварање тачно у поноћ.

 

story noc muzeja.jpg 

Кроз визуелни садржаj коjи ће приказати студенти на Ноћи музеjа, представиће се симбиоза модерне дигиталне уметности са традиционалним ликовним техникама. Студенти Факултета дигиталних уметностиса одсека за Графички дизаjнимали су слободну тему из коjе jе проистекао низ концепата коjи су резултирали и креативан назив саме изложбе „О – слободи УМ“.

Поставку, грађани могу видети у Народном позоришту у Нишу а улаз jе слободан.

Народно позориште Ниш учествуjе, истим поводом и у организациjи концерта “Музички монограм: Бисери класичне музике”, коjи ће бити изведен на археолошком локалитету Медиjана са почетком у 18 сати. Концерт организуjе Народни музеj Ниш у сарадњи са Факултетом уметности Универзитета у Нишу, а логистичку подршку са дали инишко позориште, Спортски центар Чаир, као иУгоститељско-туристичка школа Ниш  иВинариjа Малча.

Улаз на Медиjану могућ jе искључиво са картама коjе се добиjаjу бесплатно у обjектима Народног музеjа Ниш – Археолошка сала и Ћеле кула у четвртак и петак  у времену од 9 до 19 сати. Улаз на Медиjану, у суботу 18.05. jе искључиво од 17:15 до 17:50 часова.

Tagovi

Komentari (0)