НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ:Почеле пробе представе - Орландо - Вирџиније Вулф

У Народном позоришту у Београду почеле пробе представе „Орландо” Вирџиније Вулф, у драматизацији Тање Шљивар и режији Бојана Ђорђева, премијера у октобру на Сцени „Раша Плаовић“

 

woolf_portrait_875 (1)-min.jpg 

Прва читаћа проба представе „Орландо” Вирџиније Вулф, у драматизацији Тање Шљивар и режији Бојана Ђорђева, одржана је 6. јула у фоајеу Треће галерије.

Премијера је планирана за октобар на Сцени „Раша Плаовић“, а у ансамблу су Марија Вицковић, Душанка Стојановић Глид, Сена Ђоровић, Вања Ејдус, Сузана Лукић, Никола Вујовић, Павле Јеринић, Милош Ђорђевић, Зоран Ћосић и Драган Секулић.

У ауторској екипи су и Синиша Илић (сценограф), Маја Мирковић (костимографкиња), Лука Папић (композитор), Чарни Ђерић (сценски покрет) и Дијана Маројевић (сценски говор).

Ово ће бити прва поставка у Народном позоришту тог познатог безвременог дела о идентитету и друштву, људским сличностима и различитостима, које је славна енглеска књижевница Вирџинија Вулф написала 1928. године.  

Планирано је да читаћи део проба (у складу са свим епидемиолошким мерама заштите од корона вируса), траје наредне две недеље, а потом следи пауза и наставак рада у септембру.  

Првој проби присуствовале су управница Народног позоришта Ивана Вујић и в.д. директора Драме Молина Удовички Фотез. 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)