НАJБОЉИ JУНИОРИ И КАДЕТИ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ПОД БУДНИМ ОКОМ НОВОГ СЕЛЕКТОРА

Наjбољи српски веслачи и веслачице у конкуренциjи jуниора и кадета почели су са припремама за наредну сезону кроз тренинг камп и тестове одржане наjпре на Сребрном jезеру, а затим и jош jедан заjеднички тренинг одржан у Смедереву овог викенда.

 2021-11 - srebrno jezero 1 - foto vss.jpg

Веслачи и веслачице у jуниорскоj и кадетскоj конкуренциjи на Сребреном jезеру (Фото: ВСС)

Будућност српског веслања била jе под будним оком селектора jуниорских и кадетских репрезентациjа Александра Ивковића, али и тренера коjи раде са њима.

- Камп на Сребрном jезеру карактерисало jе учешће великог броjа веслача и веслачица, њих укупно 44 из осам клубова, уз присуство 10 тренера и моjе маленкости као селектора. То jе практично био скуп и прво окупљање потенциjалних кандидата за састав jуниорске и кадетске репрезентациjе и може се рећи да jе камп прошао максимално успешно. Одржано jе пет заjедничких тренинга, од коjих jе jедан био задат - 2 x 8 километара, тако да смо, уопштено гледаjући, имали прву прилику да видимо чиме располажемо кад jе реч о такмичарима у овим узрасним категориjама - истакао jе Ивковић.

 2021-11 - srebrno jezero 4 - foto vss.jpg

Фото: ВСС

Разлога за задовољство било jе и после тренинга у Смедереву.

- И на другом заjедничком тренингу остварени су доста добри резултати, неколико jуниора и кадета били су запажени, што се може рећи и за неке од девоjака у обе конкуренциjе. Кад се све сабере, може се рећи да су оба ова окупљања била одлично организована, да су се веслачи и веслачице зближили, дружили и одрадили добре тренинге, што jе изузетно значаjно за добру атмосферу у репрезентациjи. Такође, тренерима сам као новоизабрани селектор представио план и програм за наредни период, тако да ћемо сада пратити развоj ситуациjе.

 2021-11 - srebrno jezero 7 - foto vss.jpg

Александар Ивковић (први здесна) са веслачима и веслачицама (Фото: ВСС)

У складу с тим, познат jе оквирни план обавеза у наредном периоду.

- Знамо да jе прво на програму Европско првенство за jуниоре у маjу наредне године у Сабаудиjи, а и Светско првенство за jуниоре биће одржано у Италиjи, само у Варезеу у jулу, док jе последњи испит у сезони Балканско првенство у Вишеграду у септембру, где ће веслати и jуниори и кадети. Систем jе такав да jа даjем планове тренинга, обилазим клубове и радимо заjедно на спровођењу програма, а има jош доста посла до одређивања посада. Свакако ће такмичари пре Европског првенства имати контролне трке и изборну регату, па ћемо тек онда бити формиране посаде.

 2021-11 - srebrno jezero 6 - foto vss.jpg

Гужва на Сребрном jезеру (Фото: ВСС)

Већ jе поменуто да jе Ивковић новоизабрани селектор jуниора и кадета - одлуку о томе донео jе Извршни одобор Веслачког савеза Србиjе 23. октобра, тако да jе он сада обележио први месец рада на новом послу.

- Мени jе некако била и жеља кад сам био млађи тренер да радим са jуниорима и кадетима, а и наjвеће успехе сам постизао с њима. Имао сам и добре резултате са сениорима, био са дубл скулом на Олимпиjским играма у Рио де Жанеиру, осваjао медаље са сениорима на европским и светским првенствима, али наjдраже ми jе било да тренирам jуниоре и кадете. У разговору са Савезом jа сам и истакао да бих наjзадовољниjи био да радим са њима, jер jе то будућност веслања. Пошто се испоставило да jе то управо оно што Савезу тренутно треба, изашли су ми у сусрет и мени jе велика част и задовољство да сам изабран на ту функциjу, jер ћу радити оно што ми jе и била жеља - закључио jе Александар Ивковић.

 

Tagovi

Komentari (0)