НА СРЕБРНОМ JЕЗЕРУ ОДРЖАНЕ ИЗБОРНЕ ТРКЕ ЗА КАДЕТЕ, JУНИОРЕ И СЕНИОРЕ Б

Сребрно jезеро домаћин jе наjбољим српским веслачима у конкуренциjи кадета, jуниора и млађих сениора (до 23 године старости), коjи се надмећу за место у репрезентациjама коjима предстоjе шампионат Балкана и европска првенства. Трке су одржане у складу са свим тренутним здравственим прописима и уз придржавање свих превентивних мера за спречавање ширења заразе корона вирусом.


nikola kolarevic, darko malisic, kojcegiz, jan 2020.jpgКандидати за jуниорску репрезентациjу: Никола Коларевић и Дарко Малишић (Фото: Архива ВСС) 

Како истичу у нашем стручном штабу, услови за веслање на Сребреном jезеру данас су били врло добри, а остварени резултати биће анализирани кад се заврше све провере, с обзиром на то да млађи сениори и сутра излазе на воду.

- Данас смо имали изборну трку за кадете и jуниоре за Балканско првенство, заказано за краj августа у Румуниjи, а jуниорима jе ово била изборна трка и за Европско првенство коjе треба да се одржи у Београду краjем септембра. За сениоре Б ово jе надметање за чланство у репрезентациjи коjа би требало да се такмичи на шампионату Европе у Дуизбургу почетком септембра. Прва на реду jе, дакле, Балканиjада, али ми због здравствене ситуациjе у читавом свету са корона вирусом jош не знамо да ли ће она и бити одржана 29. и 30. августа у румунском Jашиjу... Без обзира на то, ми проверавамо све потенциjалне репрезентативце као да ће бити одржана, jер желимо да наставе да раде и тренираjу у наjбезбедниjим могућим условима и у добром здрављу и доброj форми дочекаjу такмичења кад год она буду одржавана - каже Деjан Гуслов, члан Спортске комисиjе Веслачког савеза Србиjе, коjи се са веслачима налази на Сребреном jезеру.

 Srebrno jezero.jpg

Услови за веслање на Сребрном jезеру данас су били врло добри (Фото: ВСС)

Што се тиче утисака коjи су данас наши наjбољи веслачи и веслачице у поменутим категориjама оставили, Спортска комисиjа ниjе желела да преурањуjе са оценама, поготово што све провере jош нису одрађене.

- Саме трке као трке су практично имале два дела - у првом делу смо имали условно речено мало повољниjе услове, "са ветар", коjи jе помагао веслачима, а у другом делу су услови на стази такође били добри, било jе мирно време без ветра коjи би помагао, али jе то условило да постоjи одређена разлика између времена. Не бих сад да коментаришем квалитет трка и по дисциплинама, и тек ће уследити аналаза тих резултата, па ће се тако и правити план за Балканиjаду - истакао jе Гуслов.

Кад jе реч о Балканиjади, ово jе била изборна трка и за кадете и за jуниоре, с тим што jуниорима ипак предстоjи и много jаче такмичење ове године - ЕП у Београду, заказано за 26. и 27. септембар.

- Да, ово данас jе jуниорима било битно за првенство Балкана, али ће они имати jош jедну трку, трећу изборну, на основу коjе ће се донети коначан састав око репрезентациjе за Европско првенство. Та трка, односно провера, би требало да буде одржана за три недеље, краjем августа.

На краjу, млађи сениори су такође данас излазили на воду Сребрног jезера, али и преподне са осталима и поподне сами.

- Сениори Б су данас имали две трке, они раде по другом принципу. Њима предстоjи и jош jедна, трећа трка, коjа jе планирана за сутра. То значи да ћемо на основу те три трке видети да ли jе неко испунио норму за првенство Европе у Немачкоj, и у коjоj дисциплини. Када се све сабере и будемо имали резултате свих трка, направићемо анализу и на основу тога ће бити донета одлука о екипама коjе су испуниле норме - закључио jе Деjан Гуслов.

Резултате изборних трка на Сребреном jезеру можете да погледате ОВДЕ

 

Tagovi

Komentari (0)