НЕВЕНА БРИЏЕН ДЕБИТУЈЕ  У ОПЕРИ КАРМЕН

На Великој сцени Народног позоришта у суботу, 20. новембра (19.00) биће изведена опера Жоржа Бизеа „КАРМЕН“. Диригент Дејан Савић.

У улози Микаеле дебитује Невена Бриџен.

Nevena Bridzen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У насловној роли је мецосопран Александра Ангелов, тенор Дејан Максимовић тумачиће ролу наредника Дон Хозеа, а тореадор Ескамиљо је баритон Владимир Андрић.

У ансамблу су и Иванка Раковић Крстоношић (Фраскита),  Ивана Живадиновић (Мерцедес), Дарко Ђорђевић  (Ремендадо), Павле Жарков (Данкаиро), Мирослав Марковски (Моралес), Вук Матић  (Зунига). 

Учествују Оркестар, Хор и балетски ансамбл Народног позоришта.


Сценограф Герослав Зарић, а костимограф Катарина Грчић Николић.

У режији Небојше Брадића, представа је имала три равноправне премијере - 24. и 25. марта и 7. априла 2012. године. Брадић је изместио радњу у време грађанског рата у Шпанији, а посебна атмосфера добила се ангажовањем дела ансамбла Балета, коришћењем неких традиционалних борби које се увек везују за “Кармен”, као и убацивањем елемената фламенко музике.

Улазнице можете купити online и на благајни Народног позоришта у Београду.

Сви програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

 

 

                                                      МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)