Немања Маjдов и Милица Николић на Grand Slam – у у Паризу

Немања Маjдов и Милица Николић на Гранд Слам – у у Паризу! Grand Slam u Parizu u organizaciji Međunarodne džudo federacije (IJF), коjи ће се одржати 4. и 5. фебруара 2023. године, окупиће 522 спортиста из укупно 84 државе света. На овом џудо такмичењу Србиjу ће представљати Немања Маjдов и Милица Николић.

 dzudo_nikolic_02.jpg

Милица Николић

Џудо Grand Slam у Паризу одржава се током викенда, 4. и 5. фебруара 2023. године. Боjе Србиjе у женскоj конкуренциjи у категориjи до 48кг браниће Милица Николић, бронзана са Европског првенства 2018. године и двострука осваjачица сребрне медаље на Медитеранским играма у Тарагони 2018 и Орану 2022. С друге стране, у мушкоj конкуренциjи, Србиjу ће представљати Немања Маjдов, шампион света из 2017. године и осваjач бронзане медаље на Светском првенству 2019. године, коjи ће наступати у тежинскоj категориjи до 90кг.

Борбе у категориjи до 48кг на програму су првог дана такмичења, у суботу, 4. фебруара. Милица Николић jе слободна у првом колу, док ће се у другом колу састати са победницом из борбе Мерве Азак из Турске и представнице Доминиканске Републике Естефание Сориано. Уколико оствари победе, борба за медаљу очекуjе jе истог дана, 4. фебруара, у сесиjи коjа ће почети од 17.00 часова.

nemanja-1.jpg

Немања Маjдов излази на татами другог дана такмичења, у недељу, 5. фебруара. У првом колу Маjдов jе слободан, а у другом колу ће се борити против победника из борбе Лорис Тассиера из Француске и такмичара Кипра, Aristosa Michaela. Финална рунда у тежинскоj категориjи до 90кг ће се одржати истог дана, 5. фебруара, од 17.00 часова.

Наступе наших џудиста можете испратити на линку коjи се налази у наставку текста.

https://live.ijf.org/

 

 

Tagovi

Komentari (0)