Неозбиљни песимисти овог петка у Транзиту

Антиглобал етно панкери Неозбиљни песимисти актуелни албум Паметовање из провинциjе промовисаће у Београду специjалним клупским концертом 6. марта од 22 часа у Транзит Бару (Браће Крсмановић 8), уз слободан улаз. 

 Neozbiljni pesimisti_Foto Milica Tepavac 4-min-min.jpg

фото: Милица Тепавац

Песимисти ће Београђане подсетити и на броjне старе песме, поред нових, од коjих су се издвоjиле синглови и спотови Као да немаБежим из бендеСудбина и Тотална деморализациjа. Публику ће претходно промрдати своjим ауторским стваралаштвом новосадски роцк бенд Пет минута славе. Улаз на концерт Неозбиљних песимиста овог петка jе бесплатан за посетиоце, али jе пожељна резервациjа на броj телефона 065/87-26-948 (065ТРАНЗИТ). 

Neozbiljni pesimisti_Foto Milica Tepavac 3-min.jpgфото: Милица Тепавац

- Драга београдска публико дођите 6. марта у Транзит да после дужег времена стрпљивог чекања чуjете Песимисте са старом енергиjом, новим песмама и многим изненађењима. Моћи ћете да слушате песме о нашоj стварности, а да вам то нико не забрани, али ћете и поред тих мрачних прича сигурно отићи кући са осмехом на лицу и пуни позитивне енергиjе. Проведите петак вече са нама и наше паметовање из провинциjе - каже фронтмен Игор Олуjић.

Neozbiljni pesimisti_Foto Milica Tepavac 2-min.jpgфото: Милица Тепавац

Паметовање из провинциjе jе ангажовани албум са ставом, чиjих 11 песама говоре о горким и тешким темама коjе нас окружуjу, као што су одлазак из државе, корупциjа, неписмени политичари, недостатак институциjа, риjалити програми и слично, а све jе запаковано у препознатљиву веселу и полетну музику Неозбиљних песимиста. Албум бенда из Сомбора обjавила jе краjем 2019. године промотерска кућа Лонг Плаy на ЦД-у, jутjубу и дигиталним плаформама. 

Neozbiljni pesimisti_Foto Milica Tepavac-min.jpgфото: Милица Тепавац

- Ко jе слушао наше раниjе албуме, Нека буде што бити не може (2010) и Омладинци куд’ сте пошли (2012), може да закључи да jе то то, али опет другачиjе. Мислим да су текстови на овом албуму ти коjи праве разлику, конкретниjи су, директниjи и реалниjе описуjу наше окружење. Значаjан помак jе урађен и у продукциjском смислу гитаре су jаче и дисторзиjе присутниjе него до сад - обjашњава Олуjић. 

Спотови песама са наjновиjег албума: 

Jулиjана Винцан

 

Tagovi

Komentari (0)