Наставак радова на унапређењу спортске инфраструктуре у Руми

На стадиону "Фрушка гора" у току је комплетна реконструкција зграде фудбалског клуба, у којој се налазе свлачионице, тушеви, сала за дружења и друге просторије.

 fruskagorazgrada19ddddd_590_393_100.jpg

Велики део спољне фасаде на објекту је завршен, као и радови на санацији мокрих чворова и столарији. Тренутно се постављају зидне и подне плочице, након чега ће радовима бити обухваћени и зидови у приземљу зграде.

Вредност радова је око 1,65 милиона динара без ПДВ-а, а фудбалски клуб ће добити функционалнији објекат, у којем ће услови за све кориснике бити на вишем нивоу, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић, који је данас обишао радове.

"Задовољни смо како радови теку, а задовољни су и сами људи из управе Клуба. Они се на један организован начин старају о фудбалском клубу, издвајајусвоје слободно време и својим прилозима су сами урадили многе ствари. На овом терену се поред фудбалских утакмица одржава и низ других манифестација, попут изложби паса, крос трка, разних прослава. Зграда подмирује потребе и I и II месне заједнице и заслужује да буде максимално и уређена и функционална", рекао је председник Манчић, нагласивши да у саму зграду на стадиону, значајније није улагано преко 20 година.

"Ми смо прошле године уложили 860.000 динара за реконструкцију крова, јер је 90 посто крова јак олујни ветар однео. Тада смо урадили лимени кров са заменом олука и ово је сад после 20 година мало вредније улагање у смислу издвајања из општинског буџета, све остало су се ови људи сами сналазили, крпили, кречили итд.", истакао је Манчић.

Предраг Војновић, тренер и члан управе Клуба се захвалио Општини Рума на свесрдној помоћи, уручивши председнику Манчићу и симболичан поклон у виду брендиране дуксерице ФК "Фрушка гора".

"Кренули смо добрим путем, школица фудбала нам расте из дана у дан, броји преко 50 деце. Захваљујемо се Општини што нам је изашла у сусрет, препознала је наш рад и ентузијазам и жељу да растемо као клуб, да средимо инфраструктуру баш зато да би тој деци било боље и да имају сређене просторије.Буквално је морало на свему да се ради од изолације и фасаде, преко ПВЦ столарије, тушева и плочица", закључио је Војновић.

Стадион ФК "Фрушка гора" поред првотимаца, школе фудбала, ветерана користе и румски рагбисти.

Tagovi

Komentari (0)