Народно позориште у Београду: Овациjе на фестивалу у Клужу за награђиване Родољупце

 Narodno pozoriste_Beograd.jpg

 

 

Драма Народног позоришта представила се вечерас(26.11) са представом „Родољупци“ Ј. С. Поповића, у режији Андраша Урбана,  на једном од најзначајнијих фестивала у Европи, Интернационалном позоришном фестивалу „Интерференцес“ у Kлужу(Румунија).

 

 На фестивалу у Kлужу поред Драме НП у Београду у селекцији су изузетно значајни европски театри: Volkstheater  из Аустрије, Schaubuhne am Lehnniner из Немачке, Baltic House  из Русије, Пиколотеатар и Театар Европа из Италију, Kлаипеда Драма театар из Литваније, Народно позориште из Будимпеште и Народно позориште из Атине. Редитељи представа које су у селекцији су Ана Бадора, Чаба Хорват, Лук Персевал, Еимунтас Некрошиус, Статис Ливатхинос...

 

Шести интернационални фестивал у Kлужу, који се одржава у згради мађарске опере и театра, је с обзиром на изузетну селекцију један од најзначајнијих међународних фестивала на којима је Драма Народног позоришта гостовала у последњих неколико година.

 

 У препуној сали која има преко 800 места,  за нашу представу владало је велико интересовање, публика је представу и глумце поздравила великим аплаузом. У сали су се могли видети многи познати продуценти и битни људи из Немачке, Француске, Русије...

 

Урбанова представа познатог Стеријиног комада је заправо модерна верзија, постављена из угла данашњег времена,  представа о насиљу, полтронству, манипулацији, пуна бруталног насиља, слика трагичне реалности коју нисмо у стању да променимо.

 

Ансамбл Народног позоришта је на најбољи могући начин репрезентовало српску културу и позорште а глумци су играли надахнуто, најтананијом прецизношћу коју је сам редитељ поставио. Били су понос нашег театра на изузетно јаком, значајном фестивалу и веома великој конкуренцији.

 

У представи су играли: Слободан Бештић, Анастасиа Мандић, Сузана Лукић, Павле Јеринић, Нела Михаиловић, Хаџи Ненад Маричић, НиколаВујовић, Бранко Јеринић, Зпоран Kарајић и Бојан Kривокапић.

 

Драматурзи су Славко Милановић и Сузана Вуковић, композиторка је Ирена Поповић Драговић а котимографкиња Марина Сремац.

 

                      МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)