Народно позориште Ниш представа - Ако се пробудиш или као да jе важно

27.02. са почетком у 20 часова, у Народном позоришту Ниш биће одиграна представа "Ако се пробудиш или као да jе важно", по тексту Исидоре Милосављевић, у режиjи Ненада Тодоровића. Представа jе урађена у копродукциjи Народног позоришта Лесковац и Приштинским позориштем са привременим седиштем у Грачаници. 

 

ako-se-probudis-ili-kao-da-je-vazno.jpg

Реч jе о породичноj драми, нарушеним брачним односима, одрастању у нездравоj атмосфери и патњи. Ова награђивана представа jе своjу премиjеру имала у Лесковцу, затим и у Грачаници. Дубока прича о трагедиjи jедне породице, смештена у jедночасовну драму. 

 

Редитељ Ненад Тодоровић рекао jе да jе изненађен и срећан што се ова представа заправо бавила нечим што jе, како jе рекао, одавно већ европска вредност, "а то jе вредност позоришта коjе се бави дубоко интимним проблемима".

"Живимо у дубоко исполитизованом друштву, а вечерас смо се радовали и туговали са представом и комадом коjи се бави дубоко интимним стварима и тиме смо потврдили, не као позориште, већ као индивидуалци уметници, да постоjи нешто што се зове интимна уметност", рекао jе Тодоровић након премиjере представ.

 

Цене улазница за представу "Ако се пробудиш или као да jе важно" износе 500 динара, са попустом од 300 динара за ђаке, студенте и пензионере и могу се купити на благаjни позоришта у периоду од 10-13 часова и 17-20.

 

Tagovi

Komentari (0)