Наредба Градског штаба за ванредне ситуације

Градски штаб за ванредне ситуације Града Суботице је, на 11. ванредној седници одржаној данас, донео наредбу којом се наређује употреба заштитних маски у свим затвореним просторима и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 метара на територији града Суботице. У наредби, коју је потписао командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Богдан Лабан, наводи се да се забрањује окупљање у затвореном простору више од пет лица уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од минимум 1,5 метара уз одговарајуће мере личне заштите. За спровођење ове две тачке наредбе задужују се власници/корисници затворених простора.

Subotica2.jpg 

Наређује се привредним субјетима који обављају угоститељску делатност да тежиште делатности преусмере на отворени простор, односно башту уз примену одговарајућих мера заштите, а за спровођење ове тачке наредбе задужују се привредни субјети који обављају угоститељску делатност.

Јавном комуналном предузећу „Стадион“ наређује се да на отвореном и затвореном базену организује рад у сменама не дужим од три сата уз ограничење броја посетилаца и примену одговарајућих мера заштите у циљу безбедности корисника базена.

Наређује се, такође, коришћење заштитних маски, као и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 м приликом коришћења паркова, дечјих и рекреационих игралишта, скејт паркова, фитнес мобилијара, односно теретана на отвореном, као и тартан стаза, изузев уколико су у питању лица која живе у заједничком домаћинству.

Јавном предузећу „Суботицатранс“ наређује се да не дозволи улаз у возила  јавног превоза особама које не користе заштитне маске.

Наређује се појачан рад свих јавних комуналних предузећа и јавних предузећа нарочито у погледу прања и дезинфекције јавних површина у циљу обезбеђивања здравствене безбедности грађана Града Суботице.

Наређује се мерење телесне температуре приликом уласка у објекте јавне намене, као и постављање средстава за дезинфекцију руку и дезобаријера испред улаза у објекте јавне намене.

Надзор над применама мера ове наредбе вршиће Градска управа Града Суботице путем Секретаријата за инспекцијско надозорне послове. 

Мере из ове наредбе примењиваће се од 9. јула 2020. год. и у складу са ситуацијом по потреби ће се мењати.

Tagovi

Komentari (0)