Направите сами собни пречишћивач ваздуха

 dragan_milosevic.jpg

 

 

 

 

 

Аутор текста: Драган Милошевић

 

Загађени ваздух озбиљно угрожава здравље људи. Наjугрожена су деца чиjа се плућа не могу развити како треба. На проблем загађења ваздуха, као поjединци/ке можемо да реагуjемо кроз активизам и да захтевамо да надлежне институциjе предузму неопходне мере. Али, може ли човек нешто да уради заштити себе и своj дом?

 

1.png 

Проналазач и дипломирани инжењер електронике из Ниша, активиста, уз помоћ своjих колега, направио jе собни пречишћивач ваздуха коjи жели да несебично, бесплатно, подели са свима.

Собни пречишћивач ваздуха свако може направити сам. Уз минимум улагања новца (за материjал jе потребно мање од 25 евра) и времена (2-3 сата рада), уколико детаљно пратите упутство имаћете своj собни пречишћивач ваздуха.

Пречишћивачи ваздуха коjи су у комерциjалноj продаjи далеко су скупљи и недоступни људима са малим примањима. Пословни сектор и ниjе заинтересован да сваки човек има пречишћивач у свом дому, већ да jедноставно да заради што више. У таквим околностима, пуно људи у Србиjи неће бити у прилици да обезбеди чист ваздух у свом дому.

Ова околност jе неприхватљива за нашег приjатеља проналазача. Загађење ваздуха jе постала прилика да људи зараде новац или jефтине политичке поене. Наш приjатељ jе кренуо другачиjим путем – своjе знање и професионално искуство усмерио jе ка добру свих, ка активизму коjи обезбеђуjе здравиjи живот за људе широм Србиjе и Балкана. #Поштовање за активизам.

 

Tagovi

Komentari (0)