Након школараца, Филхармониjа спрема концерте зе бебе 

Преко 3200 деце посетило jе Београдску филхармониjу током концерата за млађе школарце од 22 – 31. марта. Филхармониjски оркестар jе изводио музику из наjпознатиjих цртаних филмова, а посебно изненађење и звезда концерата био jе клавир коjи свира сам.

_MDJ7144.jpg Фото: Марко Ђоковић

Под диригентском палицом младог Вука Wолкова Поповића, заjедно са филхармоничаркама Тамаром Маринковић Томић и Славицом Перић у улози нараторки, а према сценариjу Николе Завишића, оркестар jе изводио музику из антологиjских анимираних остварења. Током шеснаест концерата школарци су слушали мелодиjе из „101. далматинца”, “Породице Кременко”, “Тома и Џериjа”, “Инспектора Геџета”, “Аладина”, “Краља лавова”. Финале програма посвећено jе чуду технологиjе и несвакидашњем клавиру коjи сам свира! Школарци су се одушевили инструментом последње генерациjе - Стенвеj Спирио р, коме се дирке саме покрећу. Оваj специjални клавир, разбуктао jе дечjу машту па су сматрали да jе за звук коjи долази из њега заслужан добар дух и магични плашт. 

_MDJ326806.jpg

Фото: Марко Ђоковић

Након циклуса концерата за школарце, Београдска филхармониjа дочекуjе бебе за коjе ће свирати од 10-13. априла, поново под палицом Вука Wолкова Поповића. Едукативни програми у филхармониjскоj сезони се завршаваjу посетом тинеjџера и специjалним програмом а за њих коjи се планира за краj маjа.

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)