Наjпопуларниjе опере за дувачки ансамбл и контрабас

Салонска забава у Филхармониjи – Кармен и Севиљац за дуваче и контрабас

На новом концерту камерне музике, у два термина - четвртак и петак 8 и 9. октобра од 20 часова у Сали Београдске филхармониjе, слушаће се наjпопуларниjе опере у новом руху. Скраћене и адаптиране верзиjе “Севиљског берберина” Росиниjа и “Кармен” Бизеа, извешће дувачки ансамбл и контрабас.

 _MK47341.jpg

Фото: Марко Ђоковић

Као што су некада у прошлости аранжмани опера за мале дувачке ансамбле били веома популарни на европским концертним подиjумима, тако ће и у Сали Београдске филхармониjе музичари приредити своjеврсну салонску забаву за публику.

 

„Ова традициjа живи jош од Моцартовог времена, дувачки ансамбли су били веома у тренду и свирали по забавама када ниjе било могуће да се слуша цео оркестар. Веома слично актуелноj ситуациjи. Аранжмани коjе свирамо су изузетно атрактивни, у њима уживамо ми коjи смо на сцени, а сигурни смо да ће и публика. Сваки инструмент има неку своjу оперску улогу, сви су пођеднако заступљени, а посебан шмек нам даjе топлина контрабаса“, каже кларинетиста Огњен Поповић.

 

Публика ће слушати „Севиљског берберина“ у аранжману Венцла Седлака, а „Кармен“ jе урадио Андреас Таркман. Наступиће музичари Стана Крстаjић, флаута; Огњен Поповић, Михаило Саморан, кларинети; Боjан Пешић, Петар Вуцелић, обое; Ненад Jанковић, Александар Поповић, фаготи; Jован Савић, Лука Калезић, трубе; Срђан Ђорђевић, контрабас.

 

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)