Награда за конзервацију и рестаурацију МИЛОРАД МЕДИЋ

У Атријуму Народног музеја у Београду се у четвртак 31. октобра у 13 часова, додељује награда "Милорад Медић" која се за заслуге у истакнутим резултатима у области конзерације и рестаурације слика, додељује годишње од стране удружња конзерватора "Реантика".
Sanja Lazić 1.jpg

Народни музеј са поносом објављује да је лауреат награде "Милорад Медић" за 2019. годину колегиница Сања Лазић, виши конзерватор- рестауратор у Народном музеју у Београду.
sanja lazić.jpg
Сања Лазић се током досадашње каријере бавила истраживањем сликарских технолигија, реализацијом конзерваторско-рестаураторских радова на великом броју слика из Колекције Народног музеја, Међу којима су и изузетна остварења Ибера Робера, као и рад на Девојци у плавом, Ђуре Јакшића. Активно учествовалиа у заштити културних добара од великог и изузетног значаја. 
Такође се бавила и едукацијом млађих колега, превентивном заштитом, као незаобилазни сарадник учествовала у реализацији бројних изложби Народног музејa.

 

На свечаности присутнима ће се обратити в.д. директора народног музеја, Бојана Борић Брешковић и предссдник удружења "Реантика" Јован Пантић, конзерватор саветник Народног музеја у пензији, предвиђен је музички програм и коктел. 

 

Лидија Хам - Миловановић

Tagovi

Komentari (0)