На насиље се не одговара насиљем

 Slobodan Stankovic.jpg

 

 

 

 

 

 

Аутор текста: Слободан Станковић

 

 

 

 

Ucesnici tribine u Starim Banovcima.jpg

На слици: Учесници трибине у Новим Бановцима

 

Завршна трибина за родитеље у оквиру проjекта старопазовачког Центра за социjални рад „Превенциjа вршњачког насиља – Насиље ниjе кул, насилник ниjе друг“ одржана jе у Дому културе у Старим Бановцима. Проjекат jе спроведен у сарадњи са Основном школом „Слободан Савковић“ у Старим Бановцима под покровитељством општине Стара Пазова. 

Ученици старобановачке Основне школе „Слободан Савковић“ и њихови родитељи оснажени су да приjаве вршњачко насиље без обзира да ли се ради о трпљењу или чињењу било коjег вида насилничког понашања. 

На завршноj трибини за родитеље у оквиру проjекта представљени су реазултати истраживања у раду са ученицима и родитељима, а било jе речи и о улози полициjа у конфликтним ситуациjама међу децом. 

Током претходна три месеца одржано jе 18 интерактивних радионица за ученике и 12 радионица за родитеље на коjима jе било речи и о родитељским стиловима у решавању ове врсте проблема и начину реаговања. 

Проjекат jе за сада спроведен у оснвоним школама у Староj Пазови и Старим Бановцима спроводи, а завршна трибина за све грађане на ову тему одржаће се 12. jуна у великоj сали Беле зграде у Староj Пазови с почетком у 17 часова.

 

 

Tagovi

Komentari (0)