Најављено отварање Канцеларије за дијаспору у Пожаревцу

Представници културно-спортског удружења „Бамби“ и удружења „Пруговаца“ из Беча посетили су данас Пожаревац.

 LKI_9363.jpg

Пријем за наше људе који раде у иностранству су уприличили градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић.

LKI_9379.jpg

Присутне је испред локалне самоуправе поздравио градоначелник Бане Спасовић који се захвалио Удружењу Бамби из Беча на гостопримству од пре неколико недеља када је делегација града боравила у престоници Аустрије затим је рекао да се интензивно ради на запошљавању што већег броја суграђана и стварању што боље климе за нове инвестиције. Инвеститори су и људи са наших простора који и живе и раде у иностранству, а потребно је да се створе услови како би улагали овде. Он је најавио и отварање канцеларије за дијаспору у Пожаревцу. Канцеларија би пружала услуге људима из иностранства који треба да обаве неке одређене административне послове. На овај начин би се суграђанима који живе у иностранству, а дођу овде на одмор, помогло да све послове везане за администрацију заврше у кратком року, јер би им канцеларија пружала директне информације и усмеравала како да остваре одређена права.

Према речима Саше Станковића, председника удружења „Бамби“, канцеларија која ће бити отворена представља решење за комуникацијске проблеме, јер људи који живе тамо и овде представљају један народ који само има потребу за бољом комуникацијом. Станковић је још истакао да велика снага лежи у људима, који су овде и који су тамо. Једино што људи који су тамо траже мало бољу комуникацију да би се боље разумели и да буду једнако дочекани као комшије, пријатељи и рођаци.

Tagovi

Komentari (0)