НОВИ КНЕЖЕВАЦ: ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ЈЕ СТАБИЛНА

Након данашње седнице Општинског штаба за ванредне ситуације, председник Општине др Радован Уверић је изјавио да је, иако се последњих неколико недеља благо повећава број позитивних пацијената на вирус корона, епидемиолошка ситација код нас стабилна.

-За сада ситуација није алармантна, стабилна је – колико пацијената дневно оболи, толико излази из карантина (тренутно  имамо 62 оболелих), а вакцинација тече без проблема, рекао је председник Уверић. –Мислим да је ситација у Новом Кнежевцу добра, стабилна и не очекујем погоршање. Када је реч о грађанима који су у изолацији, полиција их контролише, а начелник Полицијске станице Војислав Шубарички наглашава да до сада нико није прекршио изолацију и да ни једна пријава није поднета.

Директорка Дома здравља др Рената Миклош потврђује да је  епидемиолошка ситуација у нашој Општини стабилна, имамо константан број заражених, који се не повећава значајно. Део пацијена је на кућном, а део на болничком лечењу.

-Генерално, клиничка слика која се јавља код пацијената је тежа него што је била у прошлом таласу, каже др Миклош.-Тренутно је број заражених 62, а што се тиче вакцинације, имунизација протиче у реду. У Новом Кнежевцу су првом дозом вакцинисане 1.253 особе, а ревакцинисана је 821 особа. Грађани и даље морају да се пријављују за вакцинацију путем портала е управе, с обзиром на чињеницу да е управа организује имунизацију, доставља нам спискове, а ми се прилагођавамо и извршавамо планове.

Општински штаб за ванредне ситуације је, између осталог, разматрао и Оперативни план одбране од поплава, а према речима председника Уверића – Тиса је у опадању и за сада нема опасности од поплава.

Tagovi

Komentari (0)