НОВА СВЕТСКА МЕДАЉА ЗА СРПСКИ БАДМИНТОН

ИГОР БJЕЛАН И АНДРИJА ДОДЕР ОСВОJИЛИ БРОНЗУ У МУШКОМ ДУБЛУ НА ТУРНИРУ СВЕТСКОГ СЕНИОРСКОГ КУПА, FZ FORZA SLOVENIA INTERNATIONAL 2019, КОJИ JЕ ОД 15. ДО 18. МАJА 2019. ОДРЖАН У МЕДВОДАМА -

 

FZ Forza Slovenia International 2019_Igor Bjelan i Andrija Doder.jpg 

Недавно jе главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир изjавио да ће осваjање медаља на сениорским турнирима на међунарондоj сцени постати уобичаjена ствар у српском бадминтону. Те његове речи убрзо су добиле и потврду. На FZ Forza Slovenia International 2019, коjи jе од 15. до 18. маjа 2019. одржан у Медводама, уз учешће од 219 такмичара са више континената, искована jе нова медаља Светског купа. Главне роле овога пута припале су Игору Бjелану и Андриjи Додеру коjи су стигли до бронзе у мушком дублу. Наш пар jе у другом колу узео меру Таjланђанима Терапату Клевану и Праранату Прапутаму (2:0), док су у незаборавном мечу вредном одличjа, после рововске борбе у три сета, бацили на плећа домаћу комбинациjу Jака Иванчич, Миха Мастен (2:1). У окршаjу за финале поражени су Пољака Адама Квалине и Павела Пиетруjа (2:0).

 

“Дошли смо са великим очекивањима на оваj турнир, будући да jе иза нас остао изузетно квалитетан припремни период. Паклен и студиозни рад jе на краjу уродило плодом и заслужено смо стигли до постоља у Медводама. Надам се да ћемо одличну форму потврдити, прво на Првенству Србиjе за сениоре почетком jуна, а потом и на Светском купу у Буграскоj средином августа”, казао jе стариjи члан српског дубла, Игор Бjелан.

 FZ Forza Slovenia International 2019_Srpski tim.jpg

У мушком синглу Лука Милић се победама над Словеницима Галом Бизjаком (2:0) и Мартином Церковником (2:0), те Малезиjцем Мисбуном Рамданом Мохмедом МИсбуном (2:1) пласирао у главни жреб, али jе у првом колу поражен од Финца Етуа Хеина (2:0). У истоj конкуренциjи Борко Петровић и Илиjа Павловић су стали у првом колу квалификациjа. Бољи од Петровића био jе Мухамад Изудин Шамсул Музли из Малезиjе (2:0), а од Павловића Батдава Мункхбат из Монлголиjе (2:1). Jуниорка Мариjа Судимац jе победама над Аустриjанком Катрин Недолт (2:0) и Словенкињом Спелом Алич (2:0) стигла до главног жреба женског сингла. У борби за пласман у осмину финала боља од наше репрезентативке била jе Данкиња Лине Кристоферсен (2:0). Судимчева jе наступила и у мешовитом дублу у пару са Додерм. Њих двоjе су у окршаjу за пласман у четвртфинале изгубили од енглеске комбинациjе Каллум Хеминг, Хоп Варнер (2:0). На старту такмичења у мушком дублу Милић и Ненад Милошевић су поражени од Пољака Милоша Бохата и Павела Смиловског (2:1).

 

“Освоjили смо jош jедну медаљу на Светском купу и са тиме сам свакако задовољан, али искрено, желим и искрено веруjем да смо спремни и за више. Почео jе квалификациони циклус за Олимпиjске игре у Токиjу и сада се на светским квалификационим турнирима не прашта ни наjмања грешка или недостатак. Дефинитивно поседуjемо потребан стандард али не и довољно константности и искуства да се jош увек зрело носимо са оваквим притиском и нивоом игре. Изузетно сам задовољан приказаним од стране свих играча и све ово нас полако и сигурно приближава краjњем циљу, а то jе борба за светска и европска одличjа. Мислим да неће проћи много времена до тог тренутка. Честитке свим играчима на залагању, труду и позитивном приступу своjим обавезама”, истакао jе Милан Барбир.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу српског тима на турниру у Словениjи.

 

Београд, 18. маj 2019.                                                                                  Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)