НОВА ПРЕМИЈЕРА НП СТЕРИЈА

У четвртак 18. маја са почетком у 20 часова на Великој сцени Народног позоришта „Стерија“ биће изведена нова премијера. Реч је о представи под називом „Комедија из мрака“ која је настала на основу култног комада британског драмског писца Петера Шефера „Мрачна  комедија“. На вршачку позоришну сцену овај комад излази у адаптацији и режији Петра Пјера Рајковића који каже да је концепт градио поигравајући се глумачким изразом и игром.

 IMG-0c0b51c8c6d176d1babfaed76a396e89-V.jpg

 „Уз адаптацију текста добили смо више женских ликова и на тај начин комад прилагодили ансамблу, доделили женама неке улоге и професије типичне за мушкарце јер живимо у времену када се та подела све више брише“, истиче редитељ. "Комедија из мрака" је јединствена мешавина филозофске и сатиричне драме, која осликава духовит поглед на лудорије групе ликова који покушавају да нађу излаз из  мрачне собе. Млади уметник Бринзли Милер је тешкој финансијској ситуацији решио да доскочи  „позајмицом“ намештаја комшије Харолда. Намештај „позајмљује“ да би фасцинирао оца веренице Керол, а  томе прибегава док је комшија на путу. Комедија почиње ранијим, ненајављеним повратком комшије и нестанком струје, што производи низ непредвиђених комичних ситуација.

Бринзлија Милера, младог уметника са финансијским проблемима,  игра Милош Ђуровић, његову вереницу Керол, Јована Божић, средовечну уседелицу, госпођицу Фернивал Соња Радосављевић, пуковника Мелкита, тумачи Срђан Радивојевић, трговца Харолда Иван Ђорђевић, Бринзлијеву бившу љубавницу, Вања Радошевић, грофицу Георгину Бамбергер Моника Болдовина Бугле, док ће светло у ову „Комедију из мрака“ у улози електричарке покушати да врати Јована Андрејевић - Грујић. Шта смо ми када нас људи не виде? Како се онда тумаче наше речи и колико важности имају? Доста питања може да се ишчита, али се надамо да ће се публика слатко насмејати и забавити.

Tagovi

Komentari (0)