НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ У ЧАСТ ПРОФЕСОРКЕ ОЛИВЕРЕ ЂУРЂЕВИЋ

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у среду 28. децембра у 18 часова у галерији Музеја присуствујете новогодишњем концерту у част професорке Оливере Ђурђевић.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије.

 Učesnici prošlogodišnjeg koncerta u čast profesorke Olivere Đurđević.jpg

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Цена карте износи 250 РСД.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије већ од четвртка 29. децембра.

Професорка Оливера Ђурђевић је рођена на Божић 1928. године, а преминула је на данашњи дан пре шеснаест година. Била је прва југословенска чембалисткиња, истакнута пијанисткиња и предагошки радник, чијим залагањем је предмет чембало и уведен у наставу Факултета музичких уметности.

Током каријере забележила је бројне концерте у земљи и иностранству, а за свој рад је добила више значајних награда и признања (Октобарска награда, Седмојулска награда и друге).

У знак сећања на професорку Ђурђевић, њено име носе награда Факултета музичких уметности за најбоље студенте у области камерне музике и међународно такмичење камерне музике за ученике музичких школа. 

На концерту ће наступити бројни бивши ученици професорке Ђурђевић из земље и иностранства: Радмила Динић, Иван Харшић, Никола Арсић, Максим Влашковић, Јасна Туцовић, Нина Петровић, Стана Крстајић, Дејан Суботић, Људмила Поповић, Горан Маринковић, Јана Јанићијевић, Анета Илић, и Андреа Николић.

На програму су дела Маринковића, Кардоза, Равела, Зимана, Расела, Пјернеа и Иполитов-Иванова. 

Музички програм ће употпунити Горан Маринковић читањем стихова песама „Потонуло”, „Тама” и „Пролазност” Иве Андрића, које је професорка Ђурђевић веома волела.

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)