НОРДИJСКО ХОДАЊЕ НА АДИ

У сарадњи са Школом нордиjског ходања Београдског тркачког клуба, оваj занимљив спорт испробали су амбасадори и чланови Нордиjске пословне алиjансе

 IMG_6027EDIT-4.jpg

Београд, 23. jун 2021. године - Нордиjска пословна алиjанса, у сарадњи са Школом нордиjског ходања Београдског тркачког клуба, одржала jе jуче тренинг овог спорта на Ади Циганлиjи за своjе чланове и представнике дипломатског кора. Присутне су поздравили амбасадор Финске Кимо Лахдевирта и министарка трговине, туризма и телекомуникациjа Татjана Матић, коjи су се и сами овом приликом опробали као нордиjски ходачи

Технику нордиjског ходања испробало jе око педесет гостиjу Нордиjске Пословне Алиjансе у Србиjи, представници све четири нордиjске амбасаде, али и представници медиjа. Они су испробали технику ходања са нордиjским штаповима, и исходали своj први нордиjски километар. 

 IMG_5928EDIT.jpg

“Данашњи час нордиjског ходања има за циљ да подигне свест о важности бављења физичком активношћу у природи као и о активноj социjализациjи коjа нам jе нарочито фалила услед пандемиjе ЦОВИД-19.  Ово jе уjедно и позив да се покренемо на свим животним пољима – да са новом енергиjом стварамо, креирамо и доприносимо заjедници“ - изjавила jе Ива Петровић, извршна директорка Нордиjске пословне алиjансе. 

“Нордиjско ходање ефективниjе jе од регуларног ходања, jер се због коришћења штапова ангажуjе и горњи део тела. Уjедно, лепота нордиjског ходања jе у томе што могу да се прикључе сви, без обзира на године и физичку спремност и да се на безбедан начин баве спортом у природи“, истакао jе амбасадор Лахдевирта.    

“Ресорно министарство за туризам у складу са новом стратегиjом ЕУ у оквиру развоjа туризма у пост-ковид периоду ће се пре свега ослањати на одржив, еколошки туризам. Оваj спорт коjи има већ дугу традициjу у нордиjским земљама, постаjе све популарниjи и код нас. Поред тога што jе изузетно здрав вид активности и доступан свима, наше прелепе планине, jезера и рурални краjеви су заиста идеалне локациjе за упражњавање тренинга овог типа. Радуjем се да по први пут испробам нордиjско ходање”, изjавила jе министарка трговине, туризма и телекомуникациjа, госпођа Татjана Матић.

Под покровитељством четири нордиjске амбасаде, Нордиjска пословна алиjанса окупља нордиjске компаниjе у Србиjи и домаће компаниjе коjе за циљ имаjу да се пословно повежу са компаниjама у нордиjским земљама, као и да негуjу нордиjске вредности – савестан и одржив начин пословања, транспарентност, иновативност, друштвену одговорност, заштиту животне средине и здрав живот.  

Београдски тркачки клуб постоjи од 2011. године. Програм Школе нордиjског ходања пилотиран jе 2019. као jединствени, стручно вођени, четворомесечни, групни програм вежбања на отвореном. Током 2020 и 2021, 500 Београђана и Београђанки прошло jе кроз ову обуку, чинећи га наjпопуларниjим групним програмом на отвореном. 

 

 

Тиjана Попадић 

 

Tagovi

Komentari (0)