НЕДЕЉА ШЕКСПИРОВИХ ДЕЛА

Народно позориште је од увођења ванредног стања остало верно својој публици и прво почело да приказује представе стримингом.

За све љубитеље позоришта и поклонике драме, опере и балета, сваке вечери емитујемо представе од 21 сат, а недељом и у матине термину у 12 сати, на YouTube каналу Народног позоришта.

 online repertoar SEKSPIR - Copy - Copy-min.jpg

Са новим искуством, које смо стицали у последњих месец дана од кад на овај начин емитујемо представе и сталном комуникацијом са публиком која нас је пратила, одлучили смо да од 30. априла до 6. маја 2020. године, прикажемо дела великог Виљема Шекспира.

Како су представе које ће се приказивати архивски снимци, неке су игране на нашем репертоару пре много година, публика ће имати прилику да се сети неких антологијских сцене који су обележели историју нашег позоришта.

Имаћемо прилику да погледамо представе: „Укроћена горопад“ у режији др Владимира Јевтовића, у којој су се први пут на Великој сцени појавили садашњe звездe Народног позоришта Наташa Нинковић, Нелa Михаиловић, Борис Пинговић и Небојшa Дугалић, легендарног Микија Манојловића и његовог „Ричарда III“ у истоименој представи, у режији Виде Огњеновић али и нову верзију истог наслова са Игором Ђорђевићем, у режији Снежане Тришић, највеличанственију и најдубљу трагедију „Хамлет“, са Слободаном Бештићем у насловној улози, у режији Иване Вујић, а посебно „Хенрија VI“ у режији Никите Миливојевића после великог успеха на културној олимпијади у Лондону где је освојио енглеску публику.

Шекспирова драма „Ромео и Јулија“ инспирисала је Сергеј Прокофјева да напише балет, а Димиртија Парлића да уради кореографију у којој ће играчи испунити Верону и доживети у њој своју велику љубав лепотом својих покрета и музике. Велики композитор Ђузепе Верди, нашао је своју инспирацију у драми  „Отело“  и написао музику за  спектакуларну оперу, емотивну и пуну предивних арија,  коју је режирао Паоло Бајоко, а диригује Ана Зорана Брајовић.

Поштујући врхунац драмског стваралаштва које није превазиђено још од XVI века, надамо се да ћемо испунити очекивања свих који нас верно прате у великом броју.

 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)