На сајту општине Мали Зворник биће објављен списак пољопривредних газдинства која желе да продају своје производе

Општина Мали Зворник позвала је власнике пољопривредних газдинстава са територије ове локалне заједнице, која, због Уредбе Владе Републике Србије да се све пијаце у земљи затворе због Корона вируса, нису у прилици да продају своје производе, а заинтересовани су да робу коју производе, биљног или животињског порекла, у току ванредног стања, продају другим физичким и правним лицима, да се јаве Општинској управи, ради објављивања њихових имена, контаката телефона и адреса на интернет страници општине.

vazno obavestenje - poljoprivredni proizvodjaci.png 

Наведене податке општина Мали Зворник објавиће на свом сајту, на адреси www.malizvornik.rs, искључиво уз сагласност власника пољопривредних газдинстава, на основу њиховог израженог интересовања за то.

Председник општине Зоран Јевтић рекао је да локална самоуправа на овај начин жели да помогне становништву и локалној привреди, током ванредног стања, тако што ће повезати произвођаче и купце.

„На сајту општине биће постављен списак свих пољопривредних газдинстава са подручја Малог Зворника која желе да продају своје производе, с циљем да се грађанима омогући контакт са продавцима, како би могли да утврде начин на који ће обавити трговину“, рекао је Јевтић.

Он је позвао суграђане, а посебно власнике трговинских објеката, пре свега пиљара, да купују воће, поврће и друге производе од локалних произвођача, чије податке општина буде објавила на свом сајт, да ступе у контакт са њима и договоре начине преузимања производа.

Локална самоуправа свим продавницама на територији општине доставиће списак пољопривредних газдинстава заинтересованих за сарадњу, уз молбу власницима трговина да их контактирају и од њих набављају робу.

„Жеља нам је да у овим ванредним условима пружимо подршку пољопривредницима на подручју наше општине, а уједно да грађанима омогућимо да набаве квалитетне домаће производе“, закључио је Јевтић и још једном позвао власнике малопродајних објеката да што више набавку врше од домаћих произвођача и на тај начин допринесу очувању локалне економије.

Љиљана Ристановић

Tagovi

Komentari (0)