Марина Маљковић: Права слика тренутног стања

Женска кошаркашка репрезентација Србије завршила је данас припреме на Златибору. Група искуснијих кошаркашица радила је недељу дана, док су млађе током десет дана имале укупно 17 тренинга. Селекторка нашег тима Марина Маљковић истиче да је ово окупљање у потпуности успело и да јој је донело праву слику тренутног стања.

 1-1.jpg

 

– Морам, пре свега, да истакнем велике напоре због тренутне здравствене ситуације. Предузели смо све могуће мере како пандемија Корона вируса не би утицала на наш рад. Задатак је у потпуности испуњен. Искуснија група је добила могућност да се окупи, подсети се нашег систем и да уђе у препознатљиву форму, после периода карантина и кућног вежбања. Сигурна сам да ће им овај рад много користити у наредној сезони – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Првих седам дана на Златибору су радиле: Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Дајана Бутулија, Николина Милић, Драгана Станковић, Александра Станаћев, Маја Шкорић и Тина Крајишник. Млађу групу чиниле су: Снежана Богићевић, Анђела Дугалић, Мина Ђорђевић, Мона Зарић, Катарина Зец, Катарина Јаковљевић, Маша Јанковић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Јована Ногић, Софија Олић, Милица Поповић, Ивана Раца, Тина Селаковић, Вишња Стефановић, Марина Стојић и Теодора Турудић.

– Млађа група играчица је добила прилику да на делу види како изгледа дрил сениорске женске репрезентације који је са великих такмичења донео три медаље у последњих пет година. Понудили смо им систем, квалитетан рад и све оно што само може да им помогне у њиховом даљем развоју. Још је рано причати о неком квалитету и перспективи, на њима је да се вредним и преданим радом и даљим напретком изборе за своје место у сениорском тиму – закључила је селекторка Марина Маљковић.

Олимпијске игре у Токију, на које је наша репрезентација обезбедила пласман, одложене су због Корона вируса за наредно лето, када ће се играти и Европски шампионат. До тада, Србију чекају два “прозора” квалификација и дуели са Турском, Литванијом и Албанијом.

Tagovi

Komentari (0)