Музикон

Ове јесени београдска музичка сцена биће богатија за нови камерни оркестар, Музикон, који најављује узбудљиву концертну сезону под називом Hypercube.
 

6b0a828e-bc73-476c-bedf-f3c13c1f6152.jpg


Од 30. новембра 2017. до маја 2018. биће приређено 6 концерата и то у Задужбини Илије М. Коларца. Прва концертна сезона Hypercubeзамишљена је као развојно искуство кроз шест тематских концерата. Наслов сугерише другачију перцепцију, размишљање изван кутије, то јест, развој креативних идеја у пољу музичке уметности. Први концерт најављен је за 30. новембар, где ће посетиоци моћи да чују дела Антонина Дворжака и Едварда Грига.
 
Поред концерата, активности оркестра ће подразумевати бројне акције и кампање, које ће се тицати како промоције квалитета класичне музике и самог оркестра, тако и шире културне и музичке едукације које ће трајати током целокупног трајања сезоне. Да није реч о обичној серији концерата говори и назив концертне сезоне који сугерише нове дигиталне и технолошке елементе који ће се примењивати.
 
У оквиру концертне сезоне, која ће програмски донети изразита дела класичне музике, важан део Музикон оркестра биће и домен едукације где ће се кроз промоцију сваког концерта посебно нагласити контекст и смисао конкретних композиција, са циљем развоја публике и будућих поштовалаца класичне музике.
 
У оквиру овог циклуса Музикон ће довести изврсне концертмајсторе и уметничке руководиоце концерата из Немачке, Холандије, Аустрије. Нека од имена која ће се наћи у програму су Милош Петровић (Bamberg Symphoniker), Јелена Ристић (Royal Concertgebouw, Amsterdam), диригент Синиша Марковић (диригент и оснивач Youth Orchestra of Southeast Europe, Sarajevo), Jorg Winkler (Orchestra of the Maggio Musicale Fiorentino), као и многи гости изненађења који ће накнадно бити објављени. На последњем концерту у сезони очекујемо и солисткињу Наташу Пенезић, као и трубача Александра Солунца (прва труба Београдске филхармоније).
 
Промотивни комплети карата са 20% попуста за серију Hypercubeмузичких доживљаја могу се купити на билетарници Задужбине Илије М. Коларца по цени од 3.850 и 4.800 динара, док ће цена појединачних улазница бити 800 и 1000 динара.
 
За све новине у вези са оркестром Музикон, предстојећом концертном сезоном Hypercube, али и другачијим дигиталним решењима у реализацији концерта класичне музике пратите на Музикон ФБ страни.
 
Више информација о оркестру, сезони и појединачним концертима погледајте на muzikon.co.rs.
 

Tagovi

Komentari (0)