МУЗИЧКА БАШТА 2019  - Диванхана

Центар за културу Гроцка 

МУЗИЧКА БАШТА 2019 

Диванхана

  1. јул од 21:00 h

 Грочанска чаршија / Булевар ослобођења / Гроцка   

 Divanhana - official photo.jpg

 Познати сарајевски састав „Диванхана“ наступиће на летњој сцени у Грочанској чаршији у петак 29. јуна од 21 час у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка и културно-туристичке манифестације „Грочанске свечаности“ Градске општине Гроцка.

 Čaršija Grocke.jpg

Диванхана је босанскохерцеговачки севдах састав који изводи традиционалну музику у новим аранжманима, а који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике 20. века. Бенд је почетком 2009. године основала група младих студената Музичке Академије у Сарајеву. Намера састава је неговање и представљање не само урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине, већ и традиционалне музике земаља Балкана, са пажљивим фокусом на севдалинци.

Gročanska čaršija.jpg

У амбијенту заштићених културних добара грочанске вароши - Грочанске чаршије и Ранчићеве куће, „Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм Музичка башта Центра за културу Гроцка подржали су РепубликаСрбија - Министарство културе и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.  

 

Улаз на музичке догађаје је слободан. 

Добро дошли!

 

 

--

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)