МУШИЧАРЕЊЕ НА ЂЕТИЊИ

Извештај Мушичарска Лига 2023.г седмо, осмо и девето коло река Ђетиња


Последња три кола: седмо, осмо и девето коло мушичарске лиге Србије 2023.г. (Државно изборно првенство у дисциплини мушица) одржана су претходног викенда (26. и 27.08.2023.г.)  на реци Ђетињи код Ужица.

FB_IMG_1693215936594.jpg
Након отпецана шест кола на две реке: Млави и Градцу, такмичари из целе Србије дошли су на завршницу првенства на реку Ђетињу са јако малим разликама у пласманима, тако да је такмичаре очекивала неизвесна борба до самог краја. Тројица првопласираних такмичара: Димитријевић, Лазић и Ивановић су у завршницу ушли са приличном разликом у пласманима у односу на остале такмичаре, док су разлике у пласманима од четвртог до десетог места биле минималне.

FB_IMG_1693215909302.jpgСтаза на реци Ђетињи је била планирана у два сектора и то: сектор А – пастрмски део изнад скакаваца и сектор Б – липљански део у кањону, међутим због затварања кањонског дела до стапарске бање за кретање возила, одлучено је да се сектор из липљанског премести у пастрмски део – низводно од бање, док је сектор А је био постављен од стапарске бање узводно.

FB_IMG_1693215916040.jpg


Овај период године је јако неповољан за риболов на мањим пастрмским рекама због ниског водостаја и високих температура које загревају воду што условаљава мању активност рибе, али је овај термин био једини у календару због предстојећег Светског првенства који за две недеље очекује наше такмичаре. Наведени услови, али и тренинзи пре такмичења указивали су на смањену активност рибе и на то да нас очекује јако тежак риболов са мало улова.

FB_IMG_1693215919152.jpg


У појединачној конкуренцији за наслов Првака Србије и избор репрезентативаца на реку је изашло осамнаест такмичара, а ОСР „Смуђ“ из Пожаревца представљала су четворица такмичара у дисциплини мушица: Мартић, Марковић, Мишић и Беланов.
Упркос свим лошим условима за риболов на реци, након првог мерења ухваћено је пуно риба и велика борба се повела на самом почетку у 7. колу. Из сектора у сектор, из кола у коло смењивали су се такмичари на позицијама од 4 – 19, али је водећа тројка успевала да одржи разлику тако да је до последњег сектора у последњем колу трајала велика борба и неизвесно је било до последње сирене која је означила крај сектора, кола и првенства и док одлични главни судија Александар Вучковић није израчунао пласмане.


Након велике борбе, шампионску титулу је по трећи пут освојио Лука Димитријевић из „Но1“ из Ваљева, вицешампион је Марко Лазић из Но1“ из Ваљева, а треће место је заузео Слободан Ивановић из „Нера ФФ“ из Беле Цркве. Први тим репрезентације Србије још чине четворопласирани Зденко Бребрић из „Барице“ из Инђије и петопласирани Александар Мишић из ОСР „Смуђ“ из Пожаревца који је одлично отпецао Ђетињу и са десете позиције успео да се домогне петог места.


Милан Мартић је завршио такмичење на 7. позицији и налази се у резервном тиму репрезентације, Владимир Марковић је завршио такмичење на 11.месту и ако је пецао одлично цело првенство, али за бољи пласман спречили су га многи пехови, док је Војислав Беланов завршио на 18.


Наше мушичаре до краја такмичарске сезоне очекује Светско првенство у Мушичарењу у Словачкој средином септембра где ће боје наше заставе бранити Милан Мартић и Александар Мишић као такмичари, и Владимир Марковић као селектор.

БИСТРО!!!
Извештај поднео
такмичар
Александар Мишић

Tagovi

Komentari (0)