Мушичарска лига 2019. године, седмо (7), осмо (8) и девето (9) коло, Ђетиња.

IMG_7633.JPG
Након одлагања због лоших хидролошких услова (повећаног водостаја и могућих пуштања воде из бране) тек претходног викенда (28. и 29.09.2019.) одржана су три завршна кола Мушичарске лиге Србије на реци Ђетињи изнад Ужица. У појединачној конкуренцији за наслов Првака Србије и избор репрезентативаца такмичило се 17 такмичара из 9 клубова међу којима и три такмичара ОСР „СМУЂ“ из Пожаревца.

IMG_1496.JPG
Такмичаре је дочекао идеалан водостај и фантастични временски услови – на Ђетињи смо ранијх година обавезно киснули а овај пут уживали у михољском лету. Иако су услови за мушичарење били идеални риба је била јако селективна уловљено је 196 риба - пастрмки и липљенова. Лепотом су одскакали крупни липљенови којих је заиста пуно уловљено, а највећег од 44,1цм је уловио Младен Жакула из екипе „Нишава“ Ниш.
Овогодишњу Лигу обележили су фантастични такмичари „Клуба Мушичара“ из Београда – Тихомир Лукић је први, Марко Милачић други а Дејан Пастроњевич трећи!!!

IMG_1476.JPG
Одмах за њима су Александар Мишић (четврти) и Милан Мартић (пети) из ОСР „СМУЂ“ из Пожаревца. Ово је уједно и петорка која чини први тим репрезентације Србије за међународна такмичења у 2020-тој години. И трећи такмичар ОСР „СМУЂ“, Владимир Марковић успео је да се као десети пласира у проширени састав репрезентације.

IMG_20190929_135600.jpg
Лигу 2019 године красило је крајње неизвесно такмичење и многобројне смене на врху табеле уз тријумф такмичара београдског клуба. Александар Мишић је буквално због пар сантиметара краће рибе у последњој сесији остао без пехара за треће или чак друго место!!! Треба истаћи и да је после 5 година редовног одржавања Мушичарске Лиге дошло до изузетног напретка у такмичарском риболову у овој дисциплини – конкуренција је све јача а знање и ниво свих такмичара све виши. Следи полугодишња пауза због ловостаја на пастрмку па се видимо 2020-те.

БИСТРО!!!

Председник ОСР "Смуђ"

С.Радосављевић

Tagovi

Komentari (0)