Мостови који граде млади Руме и Берзенбрика су гарант пријатељства два града

Посета румске деце немачкој савезној држави Доња Саксонија најбољи је показатељ успешне сарадње Руме и Берзенбрика, истакао је градоначелник немачког побратимског града др Хорст Бајер.

 berzenposeta2_590_442_100.jpg

Први човек Берзенбрика угостио је данас румску делегацију и том приликом је изразио поштовање и дивљење према српској култури.

"Четврту годину заредом ми заједнички организујемо размену младих, наша деца из Немачке долазе у Руму, а затим следи узвратна посета румске омладине. Граде се пријатељства, упознају се различите културе и похвалио бих младе Румљане који су овде показали да знају да чувају своју традицију и обичаје и драго нам је кад видимо да су се заиста потрудили да својим вршњацима овде приближе Србију и српски народ. Повратне реакције су више него позитивне и зато су овакве акције више него драгоцене", рекао је Бајер.

Домаћини у Берзенбрику су за Румљане припремили бројне занимљиве, забавне садржаје, али и едукативне излете.

berzenposeta5-600x769.jpg

Како је рекао председник Општине Рума Слађан Манчић у саставу наше делегације су деца из скоро свих месних заједница румске општине. Ту су клинци који су летос у Руми били домаћини немачкој омладини, али и деца којој је ово прво путовање у Немачку.

Посета Немачкој се завршава 31. августа.

Tagovi

Komentari (0)