Модернизација Комуналца и већи приходи по основу боравишних такси

Заједничким снагама ЈП „Комуналац“ и Општина Рума(учешће 10 милиона динара) модернизују механизацију румског комуналног предузећа. На Већу је донета одлука о куповини новог аутосмећара, који ће, према речима Драгана Крстића из ЈП „Комуналац“, умногоме унапредити услугу одвожења смећа, али и поспешити рентабилност пружања услуге.

 

opsveccerumanov19.jpg

„ЈП „Комуналац“ износи смеће из града и 16 села. Сведоци смо да имамо повећану изградњу, да имамо правна лица која су дошла у индустријске зоне и појавила се потреба за још једним аутосмећарем. Ми тренутно имамо 4 аутосмећара, и три аутоподизача. Још један нам је потребан, јер рецимо у већа села попут Хртковаца идемо и по два три пута. Већи смећар би то завршио одједном, били би мањи трошкови амортизације, људи не би радили прековремено... Кад су у питању мања села могао би да опслужи више њих одједном. У сарадњи са Општином смо одлучили да заједничким снагама узмемо нови аутосмећара. ПДВ се плаћа у првој години одједном, и зато велику суму од 17 милиона динара плаћамо већ у првој години, док преостале четири годишње рате износе нешто мање од 3,4 милиона динара“, рекао је Крстић.

Обнављање механизације и основних средстава јавних предузећа је нешто чиме смо се бавили и чиме ћемо се бавити у наредном периоду, изјавио је Душан Љубишић, начелник Општинске управе.

„То је кључ успеха, стратегија јесте да се обнови механизација, не само јавног предузећа „Комуналац", већ и „Водовода“ и „Стамбеног“, а све то циљу побољшања пословног успеха наших јавних предузећа. Мислим да ћемо успети у наредних неколико година да предузећа доведемо на ниво да сви имају добит, да остварују добар пословни резултат као ЈП Гас-Рума“, којим се сви поносимо. Прошле године смо набавили опрему за ЈП „Водовод“, имају и неке предлоге за следећу годину, буџет је добар, новца има и можемо да помажемо модернизацију јавних предузећа“, казао је Љубишић.

Већници су усвојили и Одлуку о боравишној такси. Она ће у Руми износити, минимално законом прописаних, 60 динара, а на Већу се могло чути да је по том основу прошле године у Руми приходовано преко 1,7 милиона динара, те да је та сума већ премашена у 2019. години.

Изгласан је и Предлог Одлуке о отуђењу службеног моторног возила из јавне својине Oпштине Рума, реч је аутомобилу Ауди А6 произведеном 2001. године.

Милошу Гутићу из Руме одобрена је једнократна новчана помоћ у износу од 100.000 динара за лечење кћерке Николине(5), која болује од леукемије.

Усвојено је и неколико планских одлука, попут Нацрта Одлуке о изради Плана детаљне регулације за подсистем за наводњавање "Јарачка Јарчина" који је део регионалног система за наводњавање "Срем".

Tagovi

Komentari (0)