Млађи сениори жељни доказивања на Светском купу

На овогодишњем Светском купу коjи ће се од 24. до 27. септембра одржати у Сегедину, прилику да се такмиче добиће и такмичари коjи су тек ушли у сениорску конкуренциjу.

Међу такмичарима коjи ће имати прилику да се окушаjу са искусниjим такмичарима су и Стефан Врдољак и Воjин Рудовић.

Велика ми jе част што сам уопште изборио место међу ‘великим’ сениорма и да што могу да идем на тако jедно велико такмичење. И веома бих волео да се покажем у добром светлу jер ћу дати своj максимум како бих и следеће године могао да се такмичим у конкуренциjи озбиљних такмичара„, искрен jе Рудовић.

 

 četverci na treningu.jpg

Фото: Небоjша Радовић / КСС

Стефан Врдољак и Воjин Рудовић ће заjедно са Данилом Живковићем и Луком Стоjковим веслати четверац на 500 метара.

Учешће на Светском купу за нас jе нека врста предигре за наредну сезону с обзиром да jе таj чамац прављен за такмичење млађих сениора и очекуjем да ћемо направити солидан резултат„, обjаснио jе Врдољак.

Припреме у четверцу млађи сениори одрадили су на Ади Циганлиjи заjедно са сениорским четверцем коjи jе састављен од наших прекаљених и успешних такмичара. Млађи сениори заjедничке тренинге су искористили да и науче понешто од искусниjих колега из репрезентациjе, али и да мало и одмере снаге са нашим наjбољим такмичарима.

Лепше jе тренирати међу стариjима и светским шампионима и то ми jе много значило. Научио сам да пратим и да имам добар осећаj у чамцу. Научио сам неке финесе и ситнице за коjе раниjе нисам ни знао да постоjе тако да ми jе то дало додатни ветар у леђа„, открио jе Воjин.

Увек jе боља атмосфера са њима и увек можемо нешто ново да научимо jер су шампиони и искусниjи су, али су нам истовремено и конкуренти и тако их доживљавамо и на тренингу и на такмичењу„, ниjе крио амбициjе Стефан.

 

četverac ML seniori sa trenerima.jpg 

Фото: Небоjша Радовић / КСС

Светски куп у Сегедину, коjе jе jедино међународно каjакашко такмичење у спринту ове сезоне конкуренциjа ће бити jака. Без обзира на чињеницу да су тек закорачили у сениорске воде и Воjин и Стефан очекуjу добар резултат њиховог четверца.

Свима jе циљ да извесламо наjбољу трку и да прођемо што боље могуће. Био бих задовољан уласком у финале с обзиром на конкуренциjу„, открио jе Стефан.

Желим да извесламо трку живота и надам се да ће то бити довољно да уђемо у финале„, сагласан jе Воjин.

 

Светски куп у Сегедину окупиће више од 350 такмичара из 33 земље.

 

Tagovi

Komentari (0)