МИНИСТАРСТВО ДОДЕЛИЛО НОВУ МАШИНУ НАШОЈ ОПШТИНИ

6ECB0FE5-22B8-4911-812D-42AF918DCE7F-1024x768.jpegДанас је Јавно комунално предузеће „7.октобар“ постало богатије за још једну радну машину  – чистилицу, коју је обезбедило Министарство за заштиту животне средине Републике Србије. Сара Павков, саветница министарке Ирене Вујевић, потписала је, са председником Општине др Радованом Уверићем (у присуству државног секретара Министарства Роберта Јакше), уговор о додели нове радне машине нaшој Општини. Саветница Павков је, потом, машину уручила в.д. директорки ЈКП „7.октобар“ Бојки Јанчић.

-Модерна чистилица на електрични погон нама ће свакако много значити, рекао је председник Уверић, захваливши се посебно Сари Павков и Роберту Јакши.- У последих пет година ми смо доста кренули у обнављање механизације ЈКП „7.октобар“ (прилично су биле застареле машине – имали смо и по 30 до 40 година застареле машине, наравно чистилицу нисмо  имали). Била је идеји од раније о тој чистилиц. Много ће нам користити, нарочито што се тиче путева, центра града у којем је затворео шеталиште, имамо много зеленила, тако да ће она у, сваком случају, бити искоришћена, нарочито када дође јесен.

Поздрављајући присутне у име Министарства и у своје лично име, Роберта Јакша је изразио посебно задовољство присуством Саре Павков и захвалност министраки Вујевић.

Данас све више говоримо о проблемима заштите животе средине, а све је више и оних који желе да решавају те проблеме, рекао је Роберт ЈакшаУ министарству радимо на решавању тих проблема, тако смо расписивали наше конкурсе са циљем да заштитимо ваздух, воду, земљу и природну околину. Тако смо расписали конкурс за пошумљавање, радимо и на унапређење аутоматских мерних станица за праћење квалитета ваздуха,... То су само неке од наших активности. Желим овим путем да обратим пажњу локалној самоуправи да прате наше конкурсе, да се пријаве на што више конкурса и да заједнички радимо на очувањунаше околине. Данас имамо једну добру прилику да у пракси покажемо грађанима да нам је стало до нашег окружења, до наше микроклиме. Потписивање уговора измешу Општине Нови Кнежевац и Министарства  за заштиту животне средине додељујемо једну модерну електричну чистилицу Општини  са којом можемо ефикасније и брже очистити нашу околину, која ће нам додатно помоћи и утицати на квалитет живота наших суграђана.

Потписивању уговора су присуствовали и заменик покрајинског секретара за пољопривреду Роберт Отот, заменик председника Општине Дејан Јанчић, председник Скупштине општине Нандор Ујхељи и чланови Општинског већа.

 

Komentari (0)