Министар Зоран Ђорђевић у радноj посети општини Стара Пазова

Министар у Влади Републике Србиjе задужен за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Зоран Ђорђевић посетио jе општину Стара Пазова где га jе угостио председник Ђорђе Радиновић са сарадницима и директорка старопазовачког Центра за социjални рад Рада Жугић.

 

Ministar Đorđević u Klubu za dnevni boravak.jpg

 На слици: Министар Ђорђевић у Клубу за дневни боравак

Како би се упознао с функционисањем особа с инавлидитетом у општини Стара Пазова, ресорни министар обишао jе чланове Друштва за афирмациjу инавлида “Феникс” и у директном разговору сазнао шта су њихове потребе.

Обиласку поменутог друштва претходио jе радни састанак министра за представницима општине, а главна тема била jе унапређење квалитета живота не само особа са инвалидитетом, већ и бораца и радника, као и уређење jавних установа коjа су у надлежности ресорног министарства.

У старопазовачком Друштву за афирмациjу инвалида изразили су задовољство што ће баш у години када обележаваjу две и по децениjе постоjања захваљући средвима државе и општине бити решен jедан од већих проблема коjи се тиче уређења просториjа у коjима се окупљаjу њихови чланови, а средствима општине биће купљено комби возило за особе с инвалидитетом.

Jош jедна од тема Ђорђевиће радне посете тицала се начина функционисања старопазовачког Центра за социjални рад и успостављања боље сарадње са овим министарством.

Да jе у питању општина солидарности сведочи и податак да jе 7 посто укупног буџета локалне самоуправа намењено управо за социjална давања, а следећи ресорно министарво новац за ове намене и следеће године повећан.

С.Станковић

 

Tagovi

Komentari (0)