МИНХАУЗЕН И ДРУГИ БРОЈ

 

pozivnica GALAKSIJA 2.jpg

Покушали смо као барон Минхаузен сами себе да извучемо држећи се за властити перчин, поштовани читаоци. Противи се законима физике, ал` вредело је покушати. Наиме, желели смо да вам понудимо нови број бољи од првог, за који нам непрестано стижу похвале.

А сад да пређемо да чињенице које су једино свете, остало су мнења. Уколико мислите да преувеличавамо, сачекајте да барем прочитате називе неколиких чланака, па нас пријавите. Знате већ коме. Из другог штампаног броја (по редоследу), а првог у овој години (обећали смо четири до краја 2019.), извајамо:

КО СУ СТО НАЈБОЉИХ СРПСКИХ НАЧНИКА ДАНАС(Прва ранг-листа у историји наше земље, сачињена према чувеном Хиршовом индексу). Успут прочитајте кратку колумну „Хиршовање Лончара.

ЧОВЕК СА ДВА ИМУНА СИСТЕМА (Ексклузивни разговор с нобеловцем Жилом Офманом из Француске, једним од најславнијих имунолога данашњице).

ТЕСЛИНЕ НАНОНАОЧАРИ(Опис највећег, по свему судећи, српског изума од рата наовамо, утемељеног на предсказањима Николе Тесле и Фибоначијевим бројевима).

ШТА СЕ КУВА У „ЦРНОЈ РУПИ(Најисцрпнији и најзанимљивији научни есеј на ову тему до сада на српском језику, у којем аутор одгонета једну од највећих загонетки савремене физике и космологије).

БОЖИЈА БЕСКОНАЧНОСТ(Може ли се филозофски, математички, физички и на ма који начин докучити једна од најзапетљанијих научних непознаница, коју су проучавали најблиставији умови од антике до данас).

ГЛАДОВАЊЕ У „ФОНТАНИ МЛАДОСТИ(Зашто је пост најпоузданији начин да се достигне дуговечност коју жудно прижељкују многи богаташи из Силицијумске долине).

СРБИЈА НА КОРАК ДО КОСМОСА(Какви све изазови и подвизи очекују нашу земљу у освајању космоса, након недавног договора с Русијом).

Остало ћете морати сами да откријете.

У протеклих пет месеци, након појаве првог штампаног броја, јављали су се многи да сазнају како да набаве „Галаксију”која не стиже баш у свако место. Подсећамо да је најподесније, најсигурније и најевтиније да са претплате на четири броја. На поклон се добија књига „Мозак на чипу”

Још нисмо одустали, до новог читања у јуну!

Tagovi

Komentari (0)