Миленко Зорић: У Бачкоj Паланци имам одличне услове за припреме

Припреме за предстоjећу каjакашку сезону увелико су у току. Док jедан део тима тренира на Jахорини, олимпиjски вицешампион из Риjа, Миленко Зорић први део припрема одрађуjе у Бачкоj Паланци.

IMG_3214.JPG

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Осим што припремни део сезоне може да проводи са породицом, Миленко истиче и да му због релативно топле зиме боравак у Бачкоj Паланци омогућава и да веч у овом периоду године излази и на воду на популарноj „Тиквари“:

Ове зиме имамо лепо време тако да jош увек излазим на воду и веслам. Користим прилику да скупим што више километара на води. Поред тога радим тренинге на сувом и трчим како бих побољшао аеробиjу. Такође тренирам и у теретани како бих повећао снагу и издржљивост„, обjашњава Зорић.

IMG_2881.JPG

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Веслачки тренинзи jеднако jош увек не подразумеваjу извеславање одређених деоница, већ се базираjу на великоj километражи и увежбавању технике.

Мислим да jе моjа техника добра, али на сваком тренингу користим прилику да поправим понеки детаљ jер увек може да се напредуjе„, искрен jе Зорић.

Тренинг у теретани у овом периоду припрема своди се на тренинге снаге.

Радим наjвише бенч и привлак, радимо и доста згибова и jачамо мишиће руку и рамена. Оно што jе, можда, и наjважниjе jесте и вежбање трбушних мишића jер су они веома важни у завеслаjу. У суштини вежбамо све мишиће тела„, обjашњава Бачкопаланчанин.

Трчање jе саставни део тренинга издржљивости, и jеднако као и са веслачким тренинзима, jош увек се базира на истрчавању великих деоница. „Прошле недеље сам пробао да истрчим двадесет километара и jедва сам се вратио, али сам ипак успео у томе!„, уз смех додаjе Миленко.

Средином jануара део репрезентациjе путуjе на зимске припреме на Роглу у Словениjи и Миленко планира да таj део припрема одради са остатком нашег тима.

 

Фото галерија

IMG_2962-scaled.jpg
IMG_3042-scaled.jpg

Tagovi

Komentari (0)