МАТЕМАТИЧКА МАПА СРБИJЕ

Центар за промоциjу науке расписуjе конкурс коjим се позиваjу наставници, професори, учитељи и сви посвећени образовању и популаризациjи науке на териториjи Републике Србиjе, коjи желе jавности да представе интересантне математичке методе, поjмове или догађаjе са своjих часова

М319 poziv .png 

Центар за промоциjу науке заjедно са Математичким институтом Српске академиjе наука и уметности традиционално организуjе националну научнопопуларну манифестациjу „Маj месец математике“, осму годину заредом. 

 M3.jpg

Ове године, ЦПН расписуjе конкурс коjим се позиваjу наставници, професори, учитељи и сви посвећени образовању и популаризациjи науке на териториjи Републике Србиjе, коjи имаjу добру праксу у своjоj настави и коjи кроз неформално образовање желе jавности да представе интересантне математичке методе, поjмове или догађаjе са своjих часова. Било да су у питању интерактивне радионице, математичке игре, научнопопуларна предавања, или потпуно нова идеjа коjима би овог маjа била промовисана математика – сви заинтересовани су позвани да се jаве на конкурс коjи ће нам помоћи да направимо математичку мапу Србиjе.

 M3_.jpg

Конкурс траjе до 25. марта, до 18 часова.

 

Комисиjа Центра за промоциjу науке одабраће пет наjбољих програма као примере успешних пракси. Таj избор биће заснован на три критериjума квалитета: план имплементациjе, иновативност предлога и прилагођеност циљноj групи. Ових пет предлога, односно пет наставника и професора, заjедно са тимом Центра за промоциjу науке, радиће на креирању видео-базе примера добре праксе. Током манифестациjе Маj месец математике jавност ће имати прилику да види и упозна се са овим примерима добре праксе, а након манифестациjе програм ће наставити путовање по Научним клубовима широм Србиjе.

 

Таj избор ће бити заснован на три критериjума квалитета: план имплементациjе, иновативност предлога и прилагођеност циљноj групи. Ових пет предлога, односно пет наставника и професора, заjедно ће са тимом Центра за промоциjу науке радити на креирању видео-базе примера добре праксе. Током манифестациjе Маj месец математике jавност ће имати прилику да види и упозна се са овим примерима добре праксе, а након манифестациjе програм ће наставити путовање по Научним клубовима широм Србиjе.

 

Тема овогодишње манифестациjе М3 су математика и географиjа - овог маjа путуjемо око света приказуjући њихово ново лице. Природна последица оваквог концепта jе децентрализациjа дешавања и ширење програма кроз игру, интеракциjу и креативност на сваки кутак наше земље. Након затварања приjава, тим Центра за промоциjу науке креираће мапу Србиjе, где ћемо се сви заjедно наћи под jедном капом као актери манифестациjе – Маj месец математике!

 

Истражите више о конкурсу овде: 

Tagovi

Komentari (0)