МАНИФЕСТАЦИОНА ДЕШАВАЊА У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ

Традиционалне манифестације имају јако велики утицај на саму дестинацију у којој се одржавају и представљају свакако најбољи начин за њен маркетинг и промоцију. Промоција се врши пре одржавања самог догађаја, када трају најаве и припреме за исти, током догађаја, када се врши извештавање и репортаже са лица места, и након догађаја, када сви учесници и посматрачи своје утиске понесу са собом и поделе их са својим пријатељима, породицом, колегама. Објавама путем Facebooka и Instagrama, утисци сваког учесника манифестације, пренети су у секунди стотинама његових пријатеља и познаника што такође не треба занемарити.

 1.JPG

„Видовдански дани“, Међународни студентски фестивал фолклора и „Overload 2023“ су за 11 дана укупног трајања у протеклом периоду, окупиле око 23.000 посетилаца у Владичином Хану. Владичин Хан има ту привилегију да предњачи по броју организовања културних, туристичких и спортских дешавања у региону и шире.

 4.JPG

Поред значаја које су ове манифестације имале и имају у смислу ширења позитивних вибрација, оне имају и економску функцију, а то је да кроз привлачење учесника и посматрача који нису део локалне заједнице повећају потрошњу посетилаца, а самим тим и број долазака и ноћења у општини Владичин Хан.

 5.JPG

Сектор за туризам

Tagovi

Komentari (0)