МАЕСТРО ДЕЈАН САВИЋ ОДРЖАО ОПЕРСКИ  МАСТЕРКЛАС У ДРЖАВНОЈ ОПЕРИ СТАРА ЗАГОРА

 bugarskaa.jpg

 

У бугарској државној Опери у Старој Загори, у организацији агенције "Плави Дунав" из Беча, одржан је мајсторски курс из оперског дириговања.

 

Са полазницима из Велике Британије, Аустралије, Француске, Немачке, Јапана, Швајцарске и Шпаније, радио је наш диригент Дејан Савић.

 

На репертоару је био захтеван опус Хиндемита, Вајла, Доницетијева "Лучија од Ламермура" као и чувени двојац - Маскањијева "Кавалерија рустикана" и Леонкавалови "Пајаци".

 

Уз учешће солиста, хора и оркестра Државне опере, млади диригенти су савладали тешке партитуре и успешно их представили публици на три вечери током септембра месеца.

 

У распону од оперског класика Доницетија, преко вериста Маскањија и Леонкавала, па све до модерне Вајла и Хиндемита, уметници из разних земаља су показали спремност, практичност, музикалност и сналажљивост, вођени искуном руком и саветима свог ментора, тако да је публика са великим задовољством испратила наслове које су изведени.

 

 

"Више о будућим и прошлим активностима маестра Савића можете погледати на званичном  OperaBase профилу Дејана Савића на путањи:

https://www.operabase.ch/a2list.php?name=Dejan_Savi%C4%87&aid=4102&lang=en

 

                         

                                                                    МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

 

Tagovi

Komentari (0)