Меленци: Одржан ”Пчела фест” у Меленцима

 DSCF5864.JPG

"Пчела фест", Међународни Саjам пчеларства и опреме одржан jе 25.марта у Меленцима. Ову манифестациjу традиционално већ четири године организуjе Удружење пчелара "Русанда Меленци" уз подршку месне заjеднице Меленци а од прошле године jе укључена и Туристичка организациjа Зрењанин. Занимљиво jе било и то што jе из Зрењанина био организован превоз возом захваљуjући сарадњи коjа jе успостављена са "Железницама Србиjе". Непосредно пре доласка на Саjам посетиоци су имали прилику да се упознаjу са чувеном Бањом Русандом где су им љубазни домаћини приредили леп дочек уз причу о о овом надалеко познатом центру за рехабилитациjу и чувеном лековитом блату.

DSCF5780.JPG

Упркос хладном времену Саjам окупио jе велики броj гостиjу и излагача са разних страна, не само оних коjи су у причи са медом, већ су ту била и вина и домаћа радиност.На такмичењу у жичењу рамова победио jе Деанут Петреску из Румуниjе.Да jе "Пчела фест" међународног карактера потвдило и присуство гостиjу из Румуниjе, Босне и Херцеговине и Црне Горе. 

DSCF5863.JPG

Дом културе у Меленцима био jе препун а Саjам jе отворио Душко Радишић, помоћник градоначелника Зрењанина.

DSCF5876.JPG

Након њега присутнима се обратио и Зоран Љуботина директор ТО Зрењанин а потом jе уследио културно уметнички програм. Деца из вртића су одушевила све присутне са своjим наступом у костимима пчелица и цвећа, у складу са догађаjем.

DSCF5945.JPG

У програму jе учествовало и културно-уметничко друштво из Меленаца коjе спада у jедно од наjстариjих у Банату а потом у уследила два стручна предавања. О пчелињим производима у исхрани и њиховоj лековитости говорила jе др Живка Влаjковић. Стручно предавање намењено пчеларима одржао jе проф. др Иван Пихлер.

 DSCF5987.JPG

Испред ТО града Зрењанина присутни су били и кума имена Саjма Весна Бугарин и Jарослав Стеванов, сарадници за туризам .

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести