Међународни дан борбе против сиромаштва

Данас се обележава Међународни дан борбе против сиромаштва а према статистичким подацима у Србији је актуелно 267.949 корисника новчане социјалне помоћи. У Општини Стара Пазова новчану социјалну помоћ која износи 8,5 хиљада динара за појединца носиоца права, а која се повећава у складу са осталим члановима породице, прима 1655 особа.

 Csr tabla.jpg

Једнократну социјалну помоћ примило је 944 грађана. У народној кухињи се свакодневно спрема око 600 оброка, за поједине грађане се спремају и ланч пакети.

Центар за социјални рад Стара Пазова се ангажује и на друге начине како би помогао материјално угроженима. Једна од активиности јесте рад по Месним заједницама, при чему стручни радници пружају основне податке о служби социјалне заштите, ради служба бесплатне правне помоћи за најугроженије, обезбеђен је превоз на комисију за оболеле и за ученике до школе.

Такође, постоји и сарадња са Националном службом за запошљавање, одлуком о социјалној заштити општине Ст. Пазова предвиђен је низ права и услуга које финансира локална самоуправа а Водичем Центра за социјални рад дефинисани су услови права на социјалну заштиту.

Tagovi

Komentari (0)