Мала ликовна интернет радионица у епизоди: Врабац – симбол Београда

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА

 

mika_lovre.png 

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу!

Ко може, ко жели, нека изволи и нека нам се придужи. У ситуацији када остајете у својим кућама, Центар за културу Гроцка је припремио за вас креативни програм „Мала ликовна интернет радионица“. Мала радионица се може пратити посетом Фејсбук странице Центра за културу, а ко жели, може је пратити и у интернет учионици са сликарком Миком Ловре која осмишљава и води ликовну интернет радионицу установе. Теме се задају једном недељно, а уколико нам пошаљете свој рад, веома радо ћемо га објавити.

врабац-min.jpg

 

 

 

 

 

 

Прва тема Мале радионице: Врабац - симбол Београда

- Нацртати врапца на месту где бисте ви желели овог тренутка да будете ( град, земља, историјски догађај, туристичка атракција, золошки врт, планина, шума, морска обала, свемир, компјутерска игрица, посластичарница....). Нека врабац испуни све ваше жеље, без обзира колико у стварности биле у овом тренутку неостварљиве. Ваша машта и жеље су једино ограничење. 

- Врабац треба да има име. Кумујте своме врапцу. За неодлучне, ево неких предлога: Милијана, Босиљка, Аћим, Радојица, Дрина, Саватије, Тихомир, Загорка, Ђурађ, Микајло, Савета, Захарије, Обрад, Петко, Десанка, Живица, Јованка, Живана...

- Техника: цртеж оловком и дрвеним бојицама на папиру из блока.

-  Рок за завршетак радова: четвртак 2. април.

Фотографије радова можете послати на мејл centargrocka@gmail.com са назнаком "Мала ликовна радионица", и уписати своје име (име детета), а коме је једноставније, фотографију rada може послати и у инбокс ФБ стране Центра за културу Гроцка.

 

Важне ствари које треба запамтити:

nacrtaj_vrapca_1.jpg

Врабац је птица певачица. У Србији живи три врсте врабаца: покућар, пољски врабац и шпански врабац. Врабац је симбол Београда.Легенда каже да је на бојном пољу давне 1456 год. након сукоба турске и хришћанске војске за превласт над Београдом, нађен један мали врабац са три стреле у грудима. Ова мала птица је дала свој живот и спасила три јунака, од тада се врабац сматра заштитником и симболом Београда.

Живели нама наши врапци!

 

Дат је пример врапца Жике. 

nacrtaj_vrapca_2.jpg

Жика је тренутно у Jапану и поручује нам преко уметнице Мике Ловре следеће:

Сакура је празник трешњиног цвета у Јапану. Трешњин цвет је симбол среће и благостања. То је породични празник кад се слави љубав према човеку али и природи. Сајонара ( довиђења на јапанском).

pozdrav.jpg

Срећан рад децо!
Здраво живо!

 

 

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)