Македонски национални театар Скопље 8. децембра гостује на Великој сцени са представом „Живот је леп“

Македонски национални театар Скопље гостоваће 8. децембра (19,30) на Великој сцени са драмом „Живот је леп“, урађеној по тексту „Самоубица“ Николаја Ердмана, у адаптацији и режији Александра Морфова.

1.jpg

Главног јунака Семјона Семјоновича Подсекаљникова игра Никола Ристановски, а у великом ансамблу су и Николина Kујача (Марија Лукјанова), Звездана Ангеловска (Серафима Илинична), Сашко Kоцев (Александар Петрович Kалабушкин), Тања Kочовска (Маргарита Ивановна), Емил Рубен (Аристарх Доминикович Гранд-Скубик), Гораст Цветковски (Виктор Абрамович), Славиша Kајевски (Сергеј Александрович), Благој Веселинов (Григориј Пугачов), Александар Горгиоски (Алексеј Стаканов)...

Редитељ је сачинио и избор музике, сценограф је Никола Тороманов, костиме је урадила Марија Пупучевска, а кореографију Инга Kрасовска. 

Морфов није урадио комад о самоубиству, нити о смрти, већ о једном човеку који поново открива живот и колико је он, у ствари, леп.

Ова слојевита, смешно-тужна и раскошна представа, о човеку који силази до пакла, да би схватио да је живот несто јако драгоцено, веома доследно следи сиже оригиналног драмског текста.

Морфов у овој драми, премијерно изведеној 10. априла 2016. године, врло интелигентно и духовито уноси живости и динамику у сцене, дијалоге и ликове.

Заинтересовани се могу јавити за карте Пр служби Народног позоришта.

 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)