МОНОДРАМА МИЊЕ ПЕКОВИЋ - БРАВО ЗА КЛОВНА ГОСТУЈЕ НА СЦЕНИ РАША ПЛАОВИЋ

Монодрама „Браво за кловна“, ауторски пројекат првакиње Драме Народног позоришта у Суботици Миње Пековић, настала по мотивима њених личних дневника које је водила током лечења од карцинома 2020. године, гостоваће 2. фебруара (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“.

 Screenshot 2023-01-26 at 19.46.17.png

Kроз представу, која свесно избегава једноставне жанровске одреднице, а која кроз циркуске елементе вешто преплиће комедију и драму, публика добија увид у лични доживљај особе која пролази кроз све сегменте терапије.

Отворено говорећи о преиспитивању досадашњих поступака, односа према свету и људима око ње, начина на који је до сада реаговала на „стварност“, преиспитивању приоритета, поимању вере и озбиљности у третирању свог менталног здравља, Миња Пековић представом „Браво за кловна“  отвара питања за сваког појединца у публици. Сва та питања у овој снажној и јединственој представи, на крају нам доносе катарзу, али и нову снагу, веру и и оптимизам.

Уз Мињу Пековић, на сцени је током представе и музичар Мирослав Идић (корепетитор и аранжер) који причу прати звуком хармонике као што је током терапија Мињи потпору пружала музика и животна прича легендарне Едит Пјаф, која је у неким сегментима и инспирација за ову представу . 

У ауторском тиму су и Марија Kалабић (сценограф), Марко Маросиук (костимограф) и Никола Маринков (дизајнер светла).

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)